Подчертава, че участието в обществения живот е от огромна важност

...
Подчертава, че участието в обществения живот е от огромна важност
Коментари Харесай

Никола Минчев: Не тая ненавист към никого

Подчертава, че присъединяване в публичния живот е от голяма значимост и постоянно дава резултат
Звездата на Никола Минчев в областта на политиката изгря в края на предходната година.

Дотогава чужд за необятната общност, Никола Минчев стана ръководител на 47-то Народно събрание и бързо се трансформира в главен оратор на Политическа партия.

В политическите среди е прочут с диалогичността си и спокойствието при водене даже на най-тежките пленарни маратони и дълги процедури по реплики и дуплики сред представителите на другите политически сили. С твърдата си юридическа ръка съумя да парира битките на обиграните и опитни парламентаристи.

Както знаете, той бе отхвърлен от поста си предварително. Дали е подготвен още веднъж да управлява най-важната институция в страната и какви поучения си е извлякъл за осемте месеца, които изкара в дейната политика, можете да научите в идващите редове.

Никола Минчев бе измежду политиците, които отидоха на място в селата в Карловско, които бяха застигнати от потопа. Той разкри, че това, което е видял там е една същинска човешка покруса. Някои от домовете, са наранени извънредно тежко и ще е нужна доста работа, с цел да се трансфорат още веднъж в обитаеми.

Никола Минчев и сътрудниците му помогнали на място в разчистването на калта, само че работата, която би трябвало да се свърши още, в действителност е доста. Категоричен е, че е нужна още техника на терен, защото риненето на такова голямо количество тиня единствено с лопати е невероятно.

Прави усещане, че като че ли се получи някакво състезание сред политическите сили кой е изкарал повече хора на терен и кои от тях са отишли единствено, с цел да се снимат на фона на разрушените къщи.
Минчев обаче бе безапелационен, че не може помощта, която всеки дава да бъде определяна като състезание и прикани да се оказва помощ, без непотребни фанфари. Подчерта и че не е належащо камерите да се концентрират върху нещастието на хората, защото това ги натоварва още повече.

Посочва, че никой не е очаквал лека политическа акция поради променената геополитическа обстановка все още. За никого не е загадка, че войната в Украйна повлече голям брой рецесии в цяла Европа и нашата страна също не прави изключение.

За себе си разкрива, че в никакъв случай не са го привличали политическите разпри и интриги. Подобни неща даже не го впечатляват, признава искрено той. Подчертава, че е в политиката поради значимите неща – измененията, промените, които би трябвало да извървим, с цел да продължи страната ни по по-добър път.

Едва ли има някой, който да не е наясно с обстоятелството, че когато има политически съперници, са неизбежни другите визии за ръководство. Макар да не харесва всичко, което вършат политическите им съперници, въпреки всичко го приема. Най-важното обаче за Политическа партия е да видят какво могат да трансформират или да създадат, с цел да довършат започнатото. Не пропуща да означи, че 12-те години ръководство на ГЕРБ несъмнено имат своето значение и последици, поради обстоятелството, че въпреки всичко става въпрос за забележителен интервал от време.
Посочва, че страната ни не е употребила пълноценно възможностите за повишението стандарта на живот и несъмнено е изостанала.

Поуката, която си е извадил за късата си политическа кариера е, че е без значение по какъв начин някой си прави работата на своя пост, в случай че политическата стратегия на другиго постанова този някой да бъде отхвърлен от поста. За всички стана ясно, че Никола Минчев бе свален от поста си макар, че по време на дебата за тази цел, не бяха чути отрицателни оценки за работата му.
В този ред на мисли огромна част от сътрудниците му споделили, че протичащото се не е ориентирано персонално към него, а е конюктурно решение.

Минчев не крие, че това не го схваща и съгласно него, в случай че някой си прави качествено работата, няма причина да бъде отстраняван, без значение представител на коя политическа мощ е. съгласно него този тип политика би трябвало да бъде изменена в дълготраен проект.

Не крие, че постоянно е имал интерес към публичния живот и е взел участие в протестни дейности против властта или в името на дела през 2013 и 2020 година, както и в доста други.
Преломният миг обаче настъпил с позвъняване на Кирил Петков и предлагането да се включи в политическия план, който стартират дружно с Асен Василев. Тъй като разчел в този план смислени хрумвания за бъдещето на страната, с присъединяване на способни хора и с вярна настройка, се съгласил. Уточнява, че с Петков се познават много преди този момент.

Минчев си дава ясна сметка, че осемте месеца ръководство на Политическа партия са били много динамични откъм политическа конюнктура в международен мащаб, което безспорно се е отразило на ръководството им. Определя го като сериозен тест освен за българското държавно управление, а и за ръководството на цяла Европа.

Целта на обиколките из страната по време на предизборната акция е да чуят от първа ръка проблемите на хората, а по-късно, когато още веднъж се върнат в ръководството – да ги решат. Посочва, че политиката е дълготрайна игра и в осемте месеца на ръководство, са създали единствено първите стъпки в нея.

Това, че българите усещат най-осезаемо вихрещата се рецесия се дължи на 12-годишното ръководство на ГЕРБ и следствията от него, безапелационен е Минчев.
Като една от дилемите, които са си сложили за идващия парламент, е ново нарастването на пенсиите и повдигане на минималната заплата до 50% от междинната за страната. Освен това възнамеряват внасяне на стратегия за обезщетения цените на газа.

Категоричен е, че това да стане ръководител на Политическа партия не е на дневен ред. Подчертава, че партията има своите водачи, зад които всички останали стоят неразделно.
Би заел още веднъж председателското място в Народно събрание, в случай че има болшинство, което да застане зад номинацията му. В рамките на акцията обаче това не е обсъждано, защото е от голямо значение какво ще е разпределението в 48-то Народно събрание.

От персонален опит към този момент знае, че парламент в извънредно фрагментирана среда се управлява с голямо успокоение, самообладание и почитание към всички.
Той е от малцината, които се радват на непрекъснатата поддръжка от страна на брачната половинка си, без оглед на това какво се случва.
При все, че от самото начало се е старал да се придържа към правилника на Народно събрание е видял с очите си, че той може да бъде тълкуван по друг метод от другите народни представители.

Никола Минчев и брачната половинка му имат две деца – на 5 и на 3 години. Те били наясно, че татко им е началник на Народното събрание, само че не осъзнавали какво значи това на процедура. При все, че са го виждали няколко пъти по малкия екран, не им е било изключително забавно. Признава обаче, че смяната в живота на цялото му семейство, е била голяма, минимум поради обстоятелството, че ръководителят на Народно събрание се движи непрекъснато с защита на НСО.

В първите седмици това е било голям проблем и за самия него. Една от главните цели, които си сложили със брачната половинка му, било това, с което се захваща да има минимално отрицателно отражение върху фамилията му и счита, че са я постигнали.

Няма никакви терзания от това децата му да получат образованието си в държавни, а не в частни учебни заведения. Посочва, че самият той е минал през държавната просветителна система и е извънредно удовлетворен от нея. Това, на което има намерение да ги научи е, че присъединяване в публичния живот е от голяма важност и постоянно дава резултат. Категоричен е, че неглижирането на общите ползи води до отрицателно влияние по отношение на всеки от нас.

Малцина са наясно с обстоятелството, че прадядото на Никола Минчев е депутатът от 24-о и 25-о Народно събрание – Сирко Станчев. Признава, че не е имал достойнството да го познава, само че пък синът му (неговият дядо Никола, чието име носи) му е дал най-важното. При все, че дядо му е бил наследник на екзекутиран от Народния съд, не изпитвал никаква завист и предпочитание за отплата и това постоянно му е предписание доста мощно усещане.

Никола Минчев се надява и той да успее да запази себе си от сходни страсти и да направи същото в политиката. Не изпитва безусловно никакво предпочитание за възмездие на тези, които са вървели против него и са го свалили предварително от поста ръководител на 47-то Народно събрание.
Източник: Уикенд
Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР