Подчертах, че като партия с категоричен евроатлантически профил, ГЕРБ ще

...
Подчертах, че като партия с категоричен евроатлантически профил, ГЕРБ ще
Коментари Харесай

Борисов пред Зеленски: Бъдещето на Украйна, нейната сигурност и европейската сигурност са в НАТО и ЕС

" Подчертах, че като партия с безапелационен евроатлантически профил, ГЕРБ ще продължи да поддържа Украйна в битката с съветската експанзия и сме напълно солидарни с болката на украинския народ. Доказателство за нашата взаимност са и дейностите на ГЕРБ през последните дни в Народното събрание във връзка с предложенията за по-бързо възобновяване на оръжейните ресурси на България, както и концепцията за продажба на оборудването от АЕЦ " Белене " на Украйна ", показва още Борисов.

Снимка: ГЕРБ

България ще продължи да поддържа Украйна и нейния народ дружно с цялата демократична международна общественост, отбелязва водачът на ГЕРБ.

Снимка: ГЕРБ

Президентът на Украйна Володимир Зеленски дойде през днешния ден на еднодневно посещаване в София. В Министерския съвет той беседва с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, а по-късно бяха подписани декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за съдействие в региона на енергетиката.

Снимка: ГЕРБ

Държавният глава Румен Радев също се срещна с украинския президент.

Володимир Зеленски взе участие и в полемика с посланици, политици и представители на гражданското общество, на която домакини са министър председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел.

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР