Подаването на заявление за Биткойн ETF от страна на BlackRock

...
Подаването на заявление за Биткойн ETF от страна на BlackRock
Коментари Харесай

Заявлението за Биткойн ETF от BlackRock разпалиха вълна от покупки

Подаването на заявление за Биткойн ETF от страна на BlackRock е една от главните аргументи, заради които американските субекти стартират да купуват Биткойн.

Дqлът на Биткойн, притежаван от американски субекти, се усилва, откогато най-голямата капиталова компания в света подаде заявление за BTC ETF през юни, съгласно данни от Glassnode.

Много компании, в това число Grayscale, VanEck и ARK Invest, са подавали заявки за спот Биткойн ETF през годините, само че нито една от тях не е била утвърдена до момента.

Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) обаче даде утвърждението си за фючърсен Биткойн ETF през 2021 година

Според Glassnoде deннбързи внезапно повишаване на броя на BTC, притежавани или търгувани от американски вложители, до момента в който азиатските вложители наподобява разпределят своите притежания на BTC.

Аналитичната компания съобщи, че след подаването на заявката от BlackRock за Биткойн ETF, предлагането на BTC, държани и/или търгувани от американски субекти, е отбелязало внезапен скок, което отразява евентуална инфлексна точка в доминирането на предлагането, в случай че наклонността се резервира.

Около 560 000 BTC, притежавани от STH (краткосрочни притежатели) – 21% от общото предложение на STH, бяха закупени към настоящите цени на Биткойн.

Това значи, че в случай че има лека промяна, повече STHs може да видят позициите си на алено, съгласно Glassnode.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР