Подаването на природен газ по тръбите на Турски поток ще

...
Подаването на природен газ по тръбите на Турски поток ще
Коментари Харесай

Русия спира газа и по Турски поток за седмица

Подаването на природен газ по тръбите на " Турски поток " ще бъде прекъснато от 21 до 28 юни. Причината, както гласи известието от " Газпром " - плановата годишна поддръжка .

" Преносът на газ по двете тръби на газопровода ще бъде спрян от 21 до 28 юни 2022 година заради планувани ремонтни действия. "

Преустановяването на превозването е било авансово в съгласие с всички заинтригувани страни, отбелязва съветския монополист. Турската компания Botas и българската " Булгартрансгаз " са известени за периодите на ремонта.

" Турски поток " е експортен газопровод от Русия до Турция през Черно море . Проектният му потенциал е 31,5 милиарда куб. м газ годишно. Тръбопроводът е предопределен за доставка на газ в Турция и транзитирането му към Южна и Югоизточна Европа.

Припомняме, че началото на седмица " Газпром " понижи на две стъпки размера на доставките на газ за Германия по газопровода " Северен поток 1 " през Балтийско море. Руската държавна компания оправда тази стъпка със закъснение на ремонтните действия и неполучена поради глобите турбини за ремонт.

След Германия, също оповестиха за понижени доставки на газ, а се разбра и че по водопровод от 15 юни, удостовери в петък мрежовият оператор GRTgaz.

Също по този начин италианската компания ENI съобщи, че ще получи единствено половината от декларираните размери от " Газпром ". Италианската държавна енергийна борса удостовери предизвестието на " Газпром " за продължаващите ограничавания, само че не даде повече детайлности. поради свиването на газовите доставки идната седмица, в случай че Русия продължи да лимитира подаването на газ.

Орязване на доставките на газ докара до внезапно покачване на цените, като 16 юни цената на природния газ на борсата в Амстердам (TTF) доближи 135 евро (264 лв) - това е 62% повишаване за два дни.
 Германски министър: Да пестим сила, с цел да не успее Путин да ни раздели
Германски министър: Да пестим сила, с цел да не успее Путин да ни раздели

Намаляването на съветските доставки на газ е политическо решение

Както немският министър на стопанската система Роберт Хабек отхвърли оправданията на Русия за понижаване на доставките с механически аргументи и заподозря политически детайл, по този начин и италианският министър председател Марио Драги отхвърли също обяснението на представителя на Кремъл Дмитрий Песков, че намаляването на доставките не е било предумишлено и е обвързвано с проблеми с поддръжката.

Едновременно с това по съветските организации, изключително при започване на седмицата, бяха оповестени редица материали, които говореха за незадоволителното запълване на газовите складове в Европа . Намаляването на размерите доставки сега ще се отрази неизбежно на този развой, който всекидневно се прави през летните месеци, когато потреблението на газ в Европа понижава.
 В Русия позволиха цялостно прекъсване на Северен поток-1 поради
В Русия позволиха цялостно прекъсване на Северен поток-1 поради " механически проблеми "

Санкциите пречат на немска компания да поддържа турбините
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР