Подаването на оставка на сегашния кабинет в първата половина на

...
Подаването на оставка на сегашния кабинет в първата половина на
Коментари Харесай

Димитър Ганев: След ротацията новият кабинет би трябвало да бъде избран с мандата на ГЕРБ


Подаването на оставка на настоящия кабинет в първата половина на март поради ротацията и гласуването в същото Народно заседание на кабинета с министър председател Мария Габриел не е казус в историята ни. 

Това разяснява във Варна политологът от проучвателен център " Тренд " Димитър Ганев и напомни обстановката с кабинета " Беров ", която е съвсем аналогична. 

Второто държавно управление би трябвало да е с мандата на партия ГЕРБ, редом ще се смени и ръководителят на Народното събрание с представителя на ПП-ДБ Никола Минчев, сподели още той. 

Политологът Димитър Ганев сподели, че след ротацията новият кабинет би трябвало да бъде определен с мандата на ГЕРБ, тъй като такава е политическата логичност: 

" Това, което ще имаме през първата половина на март, е просто нов кабинет в границите на това Народно заседание. Такъв проблем имахме 1992 година, когато Филип Димитров не съумява да събере болшинство за избор на доверие. Това докара до оставка на държавното управление на Филип Димитров и с мандат на Движението за права и свободи се направи втори кабинет в границите на същото Народно заседание отпред с проф. Любен Беров. Единственият въпрос, който се повдигна, съгласно мен много ненужно, е дали това ще стане с мандат на ГЕРБ или на ПП-ДБ. Най-нормалното нещо е това да се случи с мандат на ГЕРБ, така като  министър-председателят е от тяхната партия и второ, тъй като няма потребност да се удължава тази конституционна процедура с още една седмица или даже може би повече - да се чака втори мандат за ПП-ДБ ". 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР