Подаването на декларация за имущество от публични личности е административно

...
Подаването на декларация за имущество от публични личности е административно
Коментари Харесай

Обяснението за неподадената декларация на Слави Трифонов

Подаването на декларация за имущество от обществени персони е административно условие. При неспазването му следва санкция и толкоз. Това пояснение даде Тошко Йорданов за отхвърли на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов да подаде декларация пред антикорупционната комисия КПКОНПИ.

Трифонов е длъжен като ръководител на политическа групировка да разгласи имуществото си. На два пъти той отхвърля да го направи без никакви пояснения. Преди това той не подаде и декларация като народен представител. От КПКОНПИ също не дават информация по случая. От думите на Йорданов пред Нова тв обаче се разбра, че Трифонов е бил проверяван и санкциониран.

Има административно условие, резултатът е инспекция и санкция за това, че не си спазил административното условие. И двете неща са изпълнени. Няма проблем с инспекцията, която е завършила ", съобщи Йорданов.

Някои го обръщат на цирк

Шефът на парламентарната група на Има Такъв Народ опита да омаловажи тематиката, обяснявайки, че Трифонов си бил изкарал парите по тв приемника пред всички и не ставало дума за " мръсни " средства.

" Една група така наречени публицисти го обръщат на чист сеир. Тук не се проверява това, че има депутати, които са подали заявления и се знае, че са забогатели за нула време от нищо, влизайки във властта. Има хора като господин Трифонов, които са задоволително сполучливи по тв приемника и е ясно, че там мръсни пари няма. Но всичко се обръща на един замърсен сеир кой какво къде има ", съобщи той.

Всъщност въпросът е за какво водач на политическа партия, която прокламира правда, не съблюдава законово условие. Йорданов не видя проблем в това.

" При господин Трифонов няма човек в тая страна, който да каже, че неговите пари не са изкарани по тв приемника, безусловно. Ясно е, че господин Трифонов не върви да мие коли вечер, с цел да си докара други приходи ", съобщи той.

Коя е Елена Троянска, кой е Парис и кой е Менелай?

Освен тематиката с декларацията на Трифонов, Йорданов разяснява и бъдещото присъединяване на Има Такъв Народ в изборите и, вероятно, в идващия парламент. Той изясни, че партията би била  " прелестна съпротива ".

" Даже тогава е по-добре, тъй като си коректив ", съобщи той.

Йорданов се изрече и по отношение на репликата на някогашния министър председател Кирил Петков, че повторно не би влезнал в коалиция с  " троянски кон ". Той напомни на него и Асен Василев, че в края на " Илиада " Троя бил срутен със земята от гърците.

" Те играят еднакъв танц. Кирил Петков и Асен Василев сътвориха в това държавно управление нов тип корупционни схеми. Ако двамата се пробват да си играят на цитати от " Илиада " за Троянската война, желая единствено да им припомня по какъв начин приключва тя и по какъв начин гърците срутват Троя със земята. Тук идва другият въпрос - коя го играе хубавата Елена, кой е Парис и кой е излъганият от любовта на живота си Меналай в цялата тяхна метафора? ", сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР