Подаръкът за папата при посещението му у нас през май

...
Подаръкът за папата при посещението му у нас през май
Коментари Харесай

В Чипровци представиха паното за подарък на папата

Подаръкът за папата при визитата му у нас през май - пано, изтъкано в Чипровци, към този момент е изцяло готово. Папа Франциск е вторият глава на Римо-католическата черква след Йоан-Павел Втори, който ще получи безценен подарък от Чипровци.

Чипровци

Инициативата за тъканото пано е на две дами от Чипровци, по специалност здравна сестра и счетоводителка, които обаче цялостен живот са се занимавали с килимарство.
Наташа Димитрова, килимарка: Видяхме го в интернет логото, отворих и незабавно ме сграбчи знамето и " Мир на земята ".
Паното е с размери 115 на 130 см, направено е от вълнена прежда на памучна основа. Майсторските описват, че направата му е траяла 45 дни и е била сложна и комплицирана, само че са вплели и орнаменти от чипровските килими.
Йорданка Павлова, килимарка:В средата е " канапица ", която е покровител на къщата, дома, надлежно на цялата земя, съзнателно е в лилаво, тъй като в тяхната униформа имат и виолетов цвят.
Преди да отпътува за Раковски като подарък за папата, паното ще бъде изложено в центъра на Чипровци, с цел да могат да го видят всички жители и посетители на планинското градче.
 2 месеца преди визитата на папата: В Раковски започнаха поправки 2 месеца преди визитата на папата: В Раковски започнаха поправки
Остават по-малко от 2 месеца до визитата на папа Франциск у нас. Освен София главата на римокатолическата черква ще посети и Раковски. Градът с най...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР