Подалият оставка шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров вдигнал много високо

...
Подалият оставка шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров вдигнал много високо
Коментари Харесай

Цацаров вдигнал кръвно 155 заради Кирил Петков

Подалият оставка началник на КПКОНПИ Сотир Цацаров вдигнал доста високо кръвно, когато научил, че достъпът му да класифицирана информация е лишен. Свалил го в дома на собствен другар от Пещера. Това стана ясно по време на съвещание на Софийския градски съд по делото на някогашния основен прокурор против Кирил Петков, написа в. " Телеграф ". 

Цацаров заведе гражданско дело против някогашния министър председател Кирил Петков, който на 14 януари предходната година разгласи в ефирен ефир, че достъпът на ръководителя на КПКОНПИ до класифицирана информация на бил лишен. Месец по-късно допускът на Сотир Цацаров бе върнат от Държавната комисия по сигурност и информация (ДКСИ).



Кирил Петков и Асен Василев

Днес в съда показания даде приятелят на Цацаров от Пещера – Костадин Семерджиев. Пред магистратите Семерджиев изясни, че е непосредствен с някогашния началник на КПКОНПИ от години и когато чул изказването на Петков по малкия екран, незабавно направил опит да се свърже с него. Цацаров обаче не дал отговор. Свързал се с приятеля си час по-късно и не звучал по никакъв начин добре.

По думите на очевидеца, някогашният основен прокурор бил вдигнал кръвно 155 горна граница и той го поканил да му гостува в дома му в Пещера за уикенда. Цацаров дошъл в дома на Семерджиев с високо кръвно и интензивен пулс, лицето и очите му също били мощно зачервени. Семерджиев измерил кръвното на Цацаров и отчел високата горна граница. На идващия ден Цацаров също бил с доста високо кръвно налягане.

Следващото съвещание на съда по делото на Цацаров против Петков ще се състои на 22 март и ще се гледа при закрити порти поради класифицирана информация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР