Подалият оставка председател на Да България Христо Иванов направи заявка

...
Подалият оставка председател на Да България Христо Иванов направи заявка
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ако в 50 НС има мнозинство за премахване на модела Пеевски, нямаме право да не излъчим правителство

Подалият оставка ръководител на " Да България " Христо Иванов направи поръчка за нов опит за сформиране на кабинет в 50 Народно заседание за да се " отстрани моделът Пеевски ".

Пред bTV Иванов насочи зов към ГЕРБ да покажат " дали са подготвени да се освободят от въздействието на Делян Пеевски " и да поддържат обща стратегия за промени, каквато ППДБ беше показала в меморандума си за ротационен кабинет.

" Ако в Народното събрание се откри такова болшинство, което е готово да работи за тези промени и за разрушение на модела Пеевски, ние нямаме право да не излъчим държавно управление, което да даде време ", сподели Иванов в изявление за " 120 минути ".

Той разтълкува събитията в Движение за права и свободи като задействане на терзание в " стожерите на Прехода ", че Делян Пеевски прекалява в преяждането си с власт.

" Чудовищното дете на пленената страна Делян Пеевски се опита да вземе кормилото, да изяде всичко. Виждаме опити той да бъде спрян. Пеевски имаше потребност от изпълнителната власт под собствен надзор, посредством която да презареди своето въздействие в правосъдната власт, регулаторите, службите и да упражнява все по-нарастващ напън върху медиите. Ефектите от законодателството за хазарта върху медийния пазар не са нещо инцидентно ", сподели още Иванов.

Според него - задачата на съпредседателя на Движение за права и свободи е да ръководи на гърба на Бойко Борисов и да го сложи в " ситуацията на Николай Денков ", т.е. ГЕРБ да носи отговорността за ръководството, до момента в който Пеевски го използва.

" Делян Пеевски мигновено изиска да отиде на бързи избори, тъй като желае да резервира контрола си върху Министерство на вътрешните работи, службите, регулаторите. Затова бърза. А на хората против него им би трябвало време, с цел да си върнат властта ", сподели още Иванов.

" Много е належащо в този парламент да се направи инспекция дали може да се сформира болшинство на партии, които са подготвени да работят за унищожаване на модела Пеевски. Това е използването на тези промени от февруари 2024 - по тази причина той докара до счупването на ротационната формула. Те бяха непоносими за Пеевски и той принуди Борисов да отидем на избори. Има ли късмет тези промени да се случат? Ако има такава подготвеност, тя би трябвало да бъде употребена. Да се даде време на Народното събрание да свърши избрана работа и да довърши присъединението към еврозоната и Шенген. Ако в Народното събрание се откри такова болшинство, което е готово да работи за тези промени и за разрушение на модела Пеевски, ние нямаме право да не излъчим държавно управление, което да даде време ", сподели още той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР