Подадохме си ръце. Оттук нататък работата ще продължи. Следващата среща

...
Подадохме си ръце. Оттук нататък работата ще продължи. Следващата среща
Коментари Харесай

Петков след срещата със синдикатите на МВР: Подадохме си ръце, работата ще продължи

Подадохме си ръце. Оттук нататък работата ще продължи. Следващата среща я насрочихме за понеделник.

Това съобщи министър-председателят Кирил Петков след срещата му с представители на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР).

„ Синдикатите и министерството ще работят ръка за ръка, с цел да създадем промените, които са нужни в Министерство на вътрешните работи и оттук насетне отговорността е споделена, с цел да имаме едно в действителност работещо министерство с хора, които дават всичко от себе си да бъдат вярно оценени и въпреки това да сме сигурни, че структури и елементи от Министерство на вътрешните работи, които не са работещи и градивни, ще бъдат реформирани “, разясни министър председателят.

Вътрешният министър съобщи, че не за първи път се срещат с управлението на синдикатите.

„ Правим ежемесечни срещи от края на предходната година. Обмисляме съществени структурни промени в Министерство на вътрешните работи, които не могат да бъдат осъществени без присъединяване и мнението на синдикатите в Министерство на вътрешните работи. Няма никакво подозрение, че възнагражденията, които сега се получават от чиновниците на Министерство на вътрешните работи са изостанали, в това число и от заплатите на някои други сходни ведомства, каквото е да вземем за пример Министерството на правораздаването “, добави той.
По думите му синдикатите имат вяра на управлението на Министерство на вътрешните работи.
„ Не можем да имаме министерство, което е със конструкция от преди 50-60 години при радикално изменени обществено-политически и стопански връзки “, съобщи Рашков.

„ Лично аз съм удовлетворен от тази среща и най-много от това, че съблюдаваме една наложителна процедура – сега, в който вървят митинги да стартират и договаряния. Със сигурност не сме в положение да решим всички или даже по-голямата част от проблемите, които провокираха тези митинги – най-малко не бързо и не незабавно. Затова те ще продължат, както са планувани. Но ще продължим и нашето съдействие с министър-председателя и министър Рашков”, съобщи представителят на УС на СФСМВР Валентин Попов.

По думите му, в случай че в Министерство на вътрешните работи стартира промяна по метода, по който синдикатите я намират за естествена и уместна, ще я поддържат.
„ Ако това ще е в полза на обществото и на чиновниците от министерството сме подготвени в някои случаи да подкрепим даже и непопулярни ограничения. Говоря по принцип не мога да уточнявам сега, тъй като сме доста надалеч от този стадий. Позицията ни остава такава, каквато е била до момента. Към момента нямаме индикации, че нарастване на заплатите на чиновниците ще се случи. Това е причина да продължим с митингите и вероятно нататък с преговори”, добави той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР