Подадоха сигнал за скандално поведение на учител в час. Случаят

...
Подадоха сигнал за скандално поведение на учител в час. Случаят
Коментари Харесай

„Ти мозък имаш ли? Ще ти разбия устата“: Учител от Оряхово със скандално поведение в час /видео/

Подадоха сигнал за скандално държание на преподавател в час. Случаят е от начално учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ в Оряхово.
Родители на първокласник разпространиха запис, на който се чуват обидни квалификации, крясъци и жестоко отношение към децата от страна на тяхната класна ръководителка. Категорични са, че реакциите ѝ са неприемливи и упорстват за интервенция на виновните институции.
Родителите, първо забелязали, че детето им се трансформира в отрицателен проект – то последователно почнало да се затваря в себе си. Поради тази причина решили да ревизират какво се случва, защото в класната стая на първокласниците нямало камера.
„ Безобразни сте, да не споделям отвратителни. При теб стеснение няма – ти си опериран от позор. Ти позор нямаш никакъв. Как от по-голямо ще извадиш по-малко, ма. Кое не разбра, ма? Вие глави имате ли, ма? Вие безмозъчни ли сте? Аз ще ти разбия устата. “, се чува във записа.
„ Детето ни стартира да се прибира от учебно заведение без въодушевление, с главоболие и болки в стомаха. Промени си държанието – спря да споделя каквото и да било с нас. Решихме да го заведен на психолог, чието мнение е, че детето е подложено на тормоз “, изясни Ангел Маринов.
На 19 февруари родителите дали записа с обидните квалификации на директорката. Срещнали се с нея в неофициална среда – в дома на директорката. Тя им дала обещание да вземе ограничения, само че по-късно последвали закани към родителите, че ще бъдат съдени, тъй като записите са противозаконни.
Родителите питат дали тази учителка си дава сметка за вредите, които нанася на тези дребни деца, както и че те могат да отключат някакво заболяване. Според него децата са били унизени и физически, освен вербално.
„ Всичките обиди, които учителката изрича против 7-годишни децата, са ненормални. Това е началото на тяхното образование. Какво ще вършим с тези деца оттук насетне? Защо всички деца стопират да споделят с родителите си? Защото в учебно заведение им е казано да не споделят нищо на родителите си “, сподели майката на унизеното дете Стела Манчева.
Учителката е афектирана от случилото се, само че е изпратила няколко души, които да я защитят. Според тях записът може да е манипулиран и те не имат вяра на него.
В позицията на директорката на учебното заведение – Силвия Маринова, се акцентира, че Албена Георгиева има дълъг педагогичен стаж и е почитан преподавател. Тя добавя също, че учениците ѝ постоянно са имали високи образователни резултати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР