Подадох сигнал до главния прокурор за действията на регионалния министър

...
Подадох сигнал до главния прокурор за действията на регионалния министър
Коментари Харесай

Депутат на ПП със сигнал до Гешев срещу регионалния министър

Подадох сигнал до основния прокурор за дейностите на районния министър Иван Шишков и го е поддържах с съответни документи.

Това сподели в студиото на „ Денят онлайн “ по Нова тв депутатът от Политическа партия Георги Георгиев, който в предходния парламент бе народен представител на Има Такъв Народ.

Относно отговора на служебния районен министър Иван Шишков по изказаните обвинявания, депутатът сподели: „ Той нищо не отхвърли, дори удостовери – знае, че договорите (за градеж на пътища – б.р.) са противозаконни ”. Той е сезирал прокуратурата за заплащания по Автомагистрала „ Хемус ”, за пътя „ Мездра-Ботевград ” и за настоящи поправки, изясни Георгиев.

Относно договарянията за сформиране на постоянен кабинет с мандат на Българска социалистическа партия, той изясни: „ Всичко, което се случи в този парламент – в подтекста на хартиената бюлетина, в подтекста на законите, свързани с противопоставяне на корупцията и съдружния метод преди този момент на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, даже изборът на ръководител на Народното събрание демонстрират, че това е една по-вероятна коалиция и нашето наличие там не е толкоз резултатно, колкото те могат да сформират държавно управление ”.

„ Отношенията ПП-БСП не са счупени, само че би трябвало да има граници. Това го вземат решение водачите ”, сподели Георгиев.

Запитан дали повода съпредседателят на Демократична България Христо Иванов да не отиде на лидерската среща и дали повода за това не е абсурдът Nexo, депутатът от „ Продължаваме промяната ”, сподели, че не може да отговори. „ Тепърва ще излиза информация и няма по какъв начин той да е причина ”, изясни Георгиев.

Според него механизмът за финансиране на партиите е добър. „ За да влезеш в политиката, би трябвало да имаш несъмнено равнище, би трябвало да си и финансово самостоятелен. В момента, в който станеш финансово самостоятелен, завършва и битката с корупцията. Ако искаш да постигнеш избрани резултати, би трябвало да си самостоятелен. Партията има структури… ”, недоизказа се той.

 „ До колкото разбирам, това, което ми казвате, е по-скоро политическа офанзива ”, сподели депутатът от Политическа партия във връзка сезирането на евроинституции за абсурда с Nexo. Всеки един е наясно, че отиваме към един свят, в който ще изчезнат хартиените пари. Това сега се опитва – електронен $, електронно евро – те са основани на blockchain (блокчейн) технологията. Това, което се случва, е обикновено за този пробен развой, това е политическа офанзива ”, сподели депутатът от Политическа партия.

Според него КПКОНПИ към този момент би трябвало да прави инспекции и да може да запорира имущество по абсурда с Nexo.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР