Под засилен кордон в Пловдивския районен съд бяха доведени двамата

...
Под засилен кордон в Пловдивския районен съд бяха доведени двамата
Коментари Харесай

Вижте как вкарват Веско Културиста и Данчо Електрода в съда в Пловдив /снимка+видео/

Под засилен кордон в Пловдивския областен съд бяха доведени двамата врачани, упрекнати за заливането със сярна киселина на врачка в Пловдив, научи организация BulNews.
51-годишният Веселин Вълчанов, прочут като Веско Културиста, и 42-годишният Йордан Цветанов, прочут като Данчо Електрода, бяха арестувани в четвъртък вечер във Враца и до момента бяха в следствения арест в града. Днес магистратите в Пловдив би трябвало да решат дали да ги оставят в ареста.



Според прокуратурата на 14 март двамата пътували с джипа на Веско от Враца до Пловдив, с цел да атакуван 52-годишната жена в дома ѝ. Цветанов слязъл от колата с маска, ръкавици и яке с висока яка и се насочил непосредствено към жилището на гадателката в кв. " Тракия ".
Тони е трудноподвижна и приемала клиенти в жилището, по тази причина входната врата била отключена. Щом видяла мъжа, го питала по какъв начин да му помогне, а той отвърнал с: " Аз ще ти оказа помощ ", и я залял със сярна киселина, след което се върнал при съучастника си и двамата отпътували назад за Враца.
След покушението потърпевшата жена е откарана в УМБАЛ " Св. Георги " в тежко положение с 12% изгаряния по тялото от трета степен.
Двамата причинители са престъпно проявени, а по време на действието Цветанов е бил в изпитателния период на условна присъда за кражба на автомобил. Врачаните са упрекнати за причиняване на междинна телесна щета в съучастничество. Ако бъдат приети за отговорни, ги грозят до 6 години затвор.


Видео: 24 часа
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР