Под заглавия Истанбул взе решение (в. Йени шафак), Истанбул написа

...
Под заглавия Истанбул взе решение (в. Йени шафак), Истанбул написа
Коментари Харесай

1,3 милиона души са участвали в митинга на партията на Ердоган в Истанбул вчера

Под заглавия " Истанбул взе решение " (в. " Йени шафак " ), " Истанбул написа епопея " (в. " Йени акит " ), " Голям Истанбул сподели " продължаваме " (в. " Стар " ) турските вестници през днешния ден оповестяват за големия избирателен протест в Истанбул през вчерашния ден на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР).

" Йени шафак " показва, че жителите " са залели като проливен дъжд " площад " Йени капъ " без значение от неприятното време и проливния дъжд. Според представени от вестника оценки митингът е събрал към милион и 300 хиляди души, предава Българска телеграфна агенция.

" Нека занапред да ни е цветущ празникът на демокрацията 24 юни ", съобщи пред присъстващите президентът Реджеп Тайип Ердоган в символ на убеденост, че ще извоюва победа на изборите тази неделя.

" Днес още веднъж Истанбул написа епопея. Давате (ни) мощ и храброст ", съобщи още президентът, представен от " Стар ".

Много от турските вестници обръщат внимание на думите на Ердоган, че това е " най-бащинският протест ". Това определение той даде, откакто поздрави присъстващите с Деня на бащата.

" Най-бащинският протест в Деня на бащата е в Истанбул ", цитира в свое заглавие в. " Хабертюрк " думите на президента. " Най-бащинският протест ", гласи заглавието по тематиката и на в. " Гюнеш ".

" Сабах " показва, че в последната неделя преди изборите на 24 юни президентът и ръководител на ПСР Реджеп Тайип Ердоган е провел величествен протест с присъединяване на стотици хиляди хора. На митинга Ердоган е декларирал, че в редица планове в Истанбул през последните 16 години (в които на власт е ПСР) са били вложени 236 милиарда турски лири, а визията на града за образованието, инфраструктурата и бизнеса е била доста усъвършенствана. Правителството на ПСР е нараснало броя на университетите от 21 на 57, а реализирането на огромен брой планове, имащи за цел да трансфорат мегаполиса в културен център, продължава.

" Западът гледа към 24 юни ", уточни още на митинга Ердоган, представен от в. " Хюриет ". " Какво чака Западът? Как да бъде свален Ердоган. Готови ли сте да дадете нужния урок на Запада? ", запита президентът множеството.

Освен към Запада той насочи рецензии и към опозицията, написа " Акшам ". " Истанбул е град, претърпял фашизма на НРП (опозиционната кемалистка Народнорепубликанска партия) до мозъка на костите си ", сподели той, напомняйки за предишното на преврати на Турция и за изтезанието на министър-председател. " Сега станали и приказват за религиозна независимост ", уточни още Ердоган и подсети за възраженията и правосъдните дейности, подхванати от НРП за отменяне на поправката, с която на туркините бе позволено да носят забрадки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР