Под заглавието Кирил Петков, Мистър Пропър на България, в сайта

...
Под заглавието Кирил Петков, Мистър Пропър на България, в сайта
Коментари Харесай

Мистър Пропър на България

Под заглавието " Кирил Петков, Мистър Пропър на България ", в уеб страницата на френското радио Ер Еф И (RFI) е оповестена публикация за новия български министър председател и за провокациите пред неговото държавно управление.

В материала се отбелязва, че Петков е провокирал изненада, като е спечелил парламентарните избори през ноември, а след това като е образувал невиждана управленческа коалиция в миг, в който страната му е била потопена от няколко месеца в безкрайна политическа рецесия.

" Кирил Петков беше изцяло чужд в България през предходната пролет. Сега той въплъщава една същинска вяра за смяна. С една огромна цел - да се свърши с бича на корупцията ", отбелязва радиото.

В публикацията се показва и пътят на Кирил Петков, изминат до момента - от какво семейство е, къде е учил и по кое време се е завърнал в България. Акцентира се, че приключилият в Харвард Петков, е решил да се върне в родната си страна през 2007 година, сега, в който тя е станала пълновръстен член на Европейския съюз. Отбелязва се, че Петков е основал с триумф пробиотична лаборатория. Целият му път до момента в жанр " златното момче " е очаровал гласоподавателите и е заредил с жар и сила последователите му, се отбелязва в публикацията. " Това обаяние от триумфа е нещо извънредно значимо в България, в едно общество, което има възприятието, че е нежно, в една страна, в която младежта избира да емигрира, в резюме в една страна без бъдеще. Следователно да имаш един огромен човек - един " дребен " българин ", който е съумял, включително в Съединени американски щати и в Харвард е един доста мощен мотив ", споделя в публикацията Надеж Рагарю, анализатор от института за политически науки Сианс По в Париж и експерт по Балканите.

В публикацията се подчертава и върху това, че Петков е бил назначен за министър на стопанската система в миг, в който страната е била в цялостна политическа рецесия. Той се е откроил с желанието си да се бори против бича на корупцията. Борбата с корупцията и отхвърлянето на Бойко Борисов, някогашния министър председател реакционер, който доминираше българския политически живот от десетилетие, става основата на политическата платформа на Петков и на неговата партия " Продължаваме промяната ", учредена няколко седмици единствено преди парламентарните избори през ноември, се показва в материала.

В обявата Ромен Льо Киниу, общоприет шеф на мозъчния концерн Юрокреатив, профилиран в Източна и Централна Европа, показва, че " Петков и екипът му съумяха да извадят нескрито корупционни кавги в шестте месеца, в които те бяха отпред на министерството на стопанската система в преходното служебно държавно управление ". Анализаторът добавя, че българите са видели в това предпочитание за промяна от вътрешната страна на " тази система на корупция, приложена от другите обичайни партии в България от рухването на комунизма ". Според Льо Киниу това е най-голямото предизвикателство, пред което се изправят Петков и неговите съдружници, а точно това българският народ да повярва още веднъж в своята политическа система.

Друг значим въпрос за новия министър председател е битката с ковид, показва публикацията и отбелязва ниския % на имунизираните и % на смъртност в България, който е един от най-високите в света. Основната цел на новия министър председател затова ще бъде да убеди сънародниците си да се предпазят от вируса, се показва в материала.

На интернационалната сцена Кирил Петков се показва като уверен проевропеец и желае да напредне по едно извънредно внимателно в страната му досие - участието в Европейски Съюз на Република Северна Македония, на което се опълчва България. Според Надеж Рагарю " тактиката, която е възприел той, е да не концентрира договарянията единствено върху прочита на историята, само че също да предложи действително икономическо съдействие сред двете страни, действително развиване на инфраструктурите. Но двете страни имат от тази позиция общи ползи, тъй като Република Северна Македония е една страна, която е релативно без изход на море. От своя страна България има потребност, с цел да блесне из пространството на Югоизточна Европа, да има също и по-развити мрежи за придвижване. Следователно вярата е, че посредством този прилив на възторг, който бе подбуден, да бъде допустимо да се напредне с течение на месеците към повдигане на ветото от страна на България ", показва анализаторката.
Източник: БТА
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР