Под угроза е и последният бастион на компанията - навигаторитеПрез

...
Под угроза е и последният бастион на компанията - навигаторитеПрез
Коментари Харесай

Pioneer затъва, преговаря за сливане

Под заплаха е и последният бастион на компанията - навигаторите

През последните години Pioneer спря производството на няколко типа потребителска електроника, а в този момент е под опасност и последният бастион на компанията – автомобилните навигатори

Закъсалият японски производител на електроника Pioneer договаря с най-малко две компании за финансова поддръжка, откакто спря някои артикули и към този момент две години работи на загуба, с ъобщи Nikkei.

Pioneer, известна с аудио оборудването и автомобилните навигатори, обмисля да отдели някои активи и да сътвори взаимни дружество въз основа на тях. Сред вероятните сътрудници е японският производител на автомобилни съставни елементи Calsonic Kansei, който през март 2017 година бе закупен от американската капиталова компания Kohlberg Kravis Roberts (KKR).

През седмицата управлението на Pioneer удостовери, че договаря за вероятно обединение с няколко компании, в това число Calsonic Kansei. Според публични източници, Pioneer възнамерява коренно да премисли тактиката на индустриалната си активност, с цел да увеличи успеваемостта на ръководството и рентабилността на компанията, само че към момента не са взети съответни решения.

През последните години Pioneer спря производството на няколко типа потребителска електроника, а в този момент е под опасност и последният бастион на компанията – автомобилните навигатори, търсенето на които спада, защото водачите избират да употребяват картографските услуги на своите смарт телефони.
още по тематиката
В миг, когато автомобилната промишленост бързо се трансформира, Pioneer няма време да се оправи с тези промени и страда от липса на средства за финансиране на иновационно развиване, обвързвано с безпилотни транспортни средства и други технологии.

Поради намаляващите продажби на автомобилни навигационни системи, Pioneer понася загуби за втора поредна година. В понеделник, 6 август, компанията разгласи разочароващи резултати за последното тримесечие. В интервала април-юни 2018 година чистата загуба е била 6,6 милиарда йени (59,5 милиона долара).

Наблюдателите на пазара деликатно наблюдават финансовите индикатори на Pioneer, защото в интервала до 26 септември компанията би трябвало да изплати заем в размер на 13,3 милиарда йени (около $120 милиона). Досега Pioneer не е постигнала единодушие с кредиторите за отсрочване на изплащането.

Според Nikkei, банките упорстват Pioneer да показа проект за възобновяване на компанията и да притегли по-силен съдружник. Анализаторите считат, че Calsonic Kansei, по-рано част Nissan Motor, може да помогне на Pioneer в развиването на бизнеса в региона на автомобилните съставни елементи. Освен това финансовите запаси на компанията-майка KKR също ще са от изгода.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР