Под централната гара в Пловдив се предвижда да бъде изграден

...
Под централната гара в Пловдив се предвижда да бъде изграден
Коментари Харесай

Изграждат автомобилен подлез под централната жп гара в Пловдив

Под централната гара в Пловдив се планува да бъде построен авто подлез, който ще е една от връзките на северната и южната част на града.
Проектът, който възлиза на 45 милиона лв., е на Национална компания " Железопътна инфраструктура ". Той би трябвало да бъде приключен до 2022 година, разгласи в Пловдив генералният шеф на компанията Красимир Папукчийски.
При представянето на плана стана ясно, че се планува автомобилният подлез да бъде издигнат директно до пешеходния, който ще бъде непокътнат. Бетонният мост, който в този момент е най-пряката връзката с южната част на града, ще бъде отстранен, само че едвам откакто се направи разширението на улица „ Кукуш “, осъществя се другият огромен транспортен план „ Модър-Царевец “ и се завърши с работата по пробива под Централна гара, увери Красимир Папукчийски:
" Ние до тогава да сме обезпечили гладко прекосяване сред северната и южната част на града. Нямаме предпочитание да сътворяваме напрежение и да построяваме инфраструктура, която няма да бъде потребна за хората ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР