Под рубриката „Стар албум” „Марица” ще публикува снимки от близкото

...
Под рубриката „Стар албум” „Марица” ще публикува снимки от близкото
Коментари Харесай

Емил Димитров обожаваше Пловдив, Тато хапваше питка с мед СТ...

Под рубриката „ Стар албум” „ Марица” ще разгласява фотоси от близкото минало на Пловдив - значими събития, забележителни персони, съдействали за славата на града. Това са снимки-събития, оставили трайна диря на цели генерации. Чрез любопитното око на фотообектива ще надникнем в света на модата и в спортния живот на града под тепетата. Пловдив сътвори неповторима група художници, чиито лица и произведения също са запечатани на старите фрагменти. В тях оживяват и облиците на писатели, актьори, музиканти, поети, чиито стъпки още отекват по калдъръма на Стария град. Ще представим и лицата на тези, които години наред наричахме ръководители - партийни и държавни.

Всичко това е минало, станало е история. Но който не познава историята, няма късмет за бъдещето. Затова съхранената памет на Пловдив е толкоз скъпа.

Емил Димитров и Богдана Карадочева са в Пловдив, с цел да изнесат следващия си концерт за военнослужещите и фамилиите им. Емил обичаше Пловдив, тъй като бе изкарал военната си работа в естрадния състав на ДНА. И тъй като в ДНА стартира неговата креативна кариера и пътя към славата.

Януари 1972 година

Генералният консул на Съюз на съветските социалистически републики в Пло​вдив Борис Архипов обичаше да се среща с младежта на града. Учас​тникът във Великата отечествена война на Съветския съюз разказваше впечатляващи неща от блокадата на Ленинград и защитата на Москва.



Април 1975 година

Първият секретар на ОК на Българска комунистическа партия Костадин Гяуров демонстрира на Боян Българанов ​- член на ПБ на Централен комитет на Българска комунистическа партия и ръководител на Централен комитет на АБФК, къде ще бъде вградена капсулата при започването на градежа на Братската могила в Пловдив. Вдясно ​- първият секретар на Градска канализация на Българска комунистическа партия Георги Угринов.



Февруари 1971 година

След момент президентът на Гърция Караманлис ще отпие глътка алено вино. Държавният глава на южната ни съседка е на посещаване в България, а част от неговата аудиенция включва разглеждането на забележителностите на Пловдив. Но това ще стане след час, а в този момент и Бай Тошо може да похапне от питкат  а с мед.

Октомври 1980 година

Виден Апостолов ​- един от най-хубавите бранители в историята на „ Ботев - Пловдив “, преглежда фотоалбум за триумфите на пловдивските спортисти. Дойде от „ Миньор “ Бухово при започване на 60-те и остана правилен на „ Ботев “ до последния си мирис. Виден беше образец за приемливост и уместност на футболния терен и отвън него.



Януари 1974 година

Кольо Витковски малко странеше от останалите си сътрудници - Енчо, Митьо Киров, Слона. Такъв му беше характерът. В картините му се долавяше и някаква самота и особена горест.



Само той си е знаел дали е било по този начин.

Юни 1975 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР