Под ръководството на своя лидер Ким Чен-ун Северна Корея (КНДР)

...
Под ръководството на своя лидер Ким Чен-ун Северна Корея (КНДР)
Коментари Харесай

Северна Корея се похвали с най-мощните ядрени сили в света

Под управлението на своя водач Ким Чен-ун Северна Корея (КНДР) сполучливо е основала най-мощната нуклеарна мощ в света, оповестиха държавните медии на страната, до момента в който режимът ускорява развиването на нуклеарната и ракетната си стратегия, съобщи южнокорейската организация Йонхап.

Твърдението беше оповестено на фона на спекулации, че Пхенян е във финалната фаза на подготовката си да направи трети опит за изстрелване на боен шпионски спътник след два несполучливи опита през май и август.

" Със силата на революционната промишленост на ръководещата Корейска трудова партия нуклеарната мощ на страната внезапно се усили и твърдо доближи най-високото в света ниво ", се споделя в публицистична публикация на водещия севернокорейски вестник " Родон синмун " ( " Вестник на служащите " ).

В устрема си да изтъкне достиженията на Ким през тази година, в публикацията се загатват тестовото изстрелване на междуконтинентални балистични ракети от вида " Хвасон " и срещата на върха сред водача на Севера и съветския президент Владимир Путин през септември в съветския Далечен изток.

Северна Корея съобщи през вчерашния ден, че е определила 18 ноември за " ден на ракетната промишленост ", с цел да означи миналогодишното сполучливо изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета " Хвасон-17 ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР