Под ръководството на Районната прокуратура в Хасково се провежда разследване

...
Под ръководството на Районната прокуратура в Хасково се провежда разследване
Коментари Харесай

Азиатски вълкодав нахапа жестоко дете в Хасковско


Под управлението на Районната прокуратура в Хасково се организира следствие за нахапано от куче 10-годишно дете в землището на хасковското село Въгларово. Това оповестяват от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Оттам изясняват, че случаят е станал на 14 юни, като на детето е породена междинна телесна щета, изразяваща се в положение, краткотрайно рисково за живота. Сигналът за случая е подаден от 67-годишна жена от Хасково.

До момента е открито, че 51-годишен мъж отглеждал в дома си във Въгларово куче, порода азиатски вълкодав. Държал го вързано със синджир. В злощастния ден, към 15:40 ч., кучето скъсало синджира и излязло от парцела. В това време, покрай кошарите за развъждане на животни, се намирали две деца. Едното от тях - 10-годишно момче, било нападнато от кучето. Животното предизвикало на детето пострадвания от ухапвания по тялото. " Установени са пострадвания в региона на черния дроб и бъбрека на детето ", изясняват от пресцентъра на полицията в Хасково, като прецизират, че момчето е превозено в болница в Пловдив, с краткотрайна заплаха за живота.

Установено е, че кучето е записано по открития ред. То е приведено в общинския подслон в Хасково. Под управлението на Районната прокуратура в града се правят дейни дейности по събиране на доказателства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР