Под ръководството на Районна прокуратура – Пирдоп се води разследване

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Пирдоп се води разследване
Коментари Харесай

Измама за 55 бона в банка в Пирдоп, жена изтегли кредит с чужда лична карта

Под управлението на Районна прокуратура – Пирдоп се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 210, алинея 1, вр. член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс. То е било формирано след постъпил сигнал за опит за машинация от две лица, осъществен в банков клон в гр. Пирдоп. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

В хода на следствието в качеството на обвинени са били привлечени две лица – Г.Н. (на 30 години) и Н.А. (на 32 години), работили след прелиминарен сговор.

В интервала от 21 до 26 януари 2021 година, в банков салон на пл. „ Тодор Влайков “, Г.Н. направила опит да вкара в подвеждане чиновници на банката. Тя показала съпътстващия я Н.А. като мъжът, с който живее на фамилни начала във фактическо общуване, като за задачата подала персонална карта. В реалност обаче документът за идентичност бил публикуван на друго лице, а точно на Ц.Ш.

Действайки по този метод, дамата желала да изтегли потребителски заем в размер на 55 000 лв., като набави имотна полза за себе си и аргументи щета на друго лице, с който не се познавали.

Съучастникът й Н.А., представяйки се за Ц.Ш., положил подписи на предоставените му документи за заема. За това Г.Н. му дала обещание 5 000 лв., откакто желаната от тях обща сума ще бъде отпусната от банката.

Разследването продължава. Понастоящем обвинените Г.Н. и Н.А. са с наложени ограничения за неотклонение „ подписка “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР