Под ръководството на Районна прокуратура - Кюстендил се води разследване

...
Под ръководството на Районна прокуратура - Кюстендил се води разследване
Коментари Харесай

Бияч нападна мъж с тесла и нож в спалнята му, докато приятелката му спи

Под управлението на Районна прокуратура - Кюстендил се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за влизане в непознато жилище през нощта, нанасяне на телесни повреди и отправяне на закани. Извършените незаконни действия са квалифицирани по член 170, алинея 2, вр. алинея 1, по член 129, алинея 2, алинея 1 и по член 144, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Към сегашния миг е известно, че на 04.01.2021 година в с. Слокощица, област Кюстендил, К.К. се намирал в дома си с неговата другарка. Около 4 ч. дамата се събудила от шума в спалнята и видяла мъжки контур с маска на главата. Непознатият носел в ръцете си тесла и нож, с които почнал да нанася удари по главата и тялото на К.К. Между двамата мъже почнала битка, при която потърпевшият съумял да смъкна маската на нападателя.

Тогава открил, че това е неговият прочут – тридесет и седем годишният К.Г., от същото село.

Извършителят на незаконното действие съумял да нанесе на К.К. няколко удара с теслата в носа и главата, а с ножа - порезни рани по гърба и главата. Приятелката на потърпевшия се пробвала да му помогне, при което К.Г. й отправил закани с ликвидиране и й нанесъл порезна рана на ръката. След като бил оголен, избягал от къщата.

След подаден сигнал на тел. 112, на място са пристигнали полицейски чиновници от Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в гр. Кюстендил. Извършен е бил оглед на местопрестъпление. Пострадалият е бил превозен в болничното заведение в гр. Кюстендил, където са му оказали здравна помощ и е бил оставен за лекуване.

Полицейските органи са открили К.Г. в дома му. Извършено е било претършуване и конфискувани облекла, за които се допуска, че са били носени от него по време на осъществяване на нападението.

Мъжът е бил арестуван и притеглен към наказателна отговорност. Той е неосъждан. Изяснява се претекстът за осъществяване на закононарушенията.

По искане на Районна прокуратура – Кюстендил съдът е наложил на К.Г. мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Разследването продължава. Предстоят разпити на очевидци, назначение на експертизи и други дейности по следствието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР