Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване
Коментари Харесай

Прокуратурата се зае с мъжа, прострелял жена с въздушен пистолет

Под управлението на Районна прокуратура – Благоевград се води следствие за причиняване на телесна щета на жена по метод, изключително непосилен за потърпевшата, оповестиха от прокуратурата.

Малко преди 19 часа през вчерашния ден, 26 юли, на телефона за незабавни случаи е получен сигнал за потърпевша жена в региона на хотел на благоевградската улица „ Ветрен “. В сигнала е посочено, че дамата е лежала на земята, а над нея стоял мъж, който размахвал револвер, както и че същият е напуснал мястото с лек автомобил „ Фолксваген “. Минути по-късно е постъпил сигнал от различен жител за скандал на улица „ Дойран “, прилежаща на улица „ Ветрен “, с присъединяване на нападателен мъж, който е държал еърсофт револвер.

Пристигналите на място полицейски чиновници са открили лицето. От направена информация е видно, че мъжът е престъпно проявен и осъждан за кражба и за шофиране след приложимост на алкохол, показват от прокуратурата.

По информация на очевидци сред него и потърпевшата жена имало спор. Той я преследвал и създал изстрел с носенето от него оръжие. Изстреляното топче предизвикало пострадване на крайници на потърпевшата. След обзор в Центъра за незабавна здравна помощ в Благоевград е настанена в поделение по ортопедия в болнично заведение без заплаха за живота, оповестяват още от прокуратурата.

По напътствие на дежурен прокурор в Районна прокуратура - Благоевград е формирано досъдебно произвеждане за осъщественото незаконно действие. С протокол мъжът е предал въздушен револвер, марка и модел „ Smith & Wesson “- Springfield, с пълнител, съдържащ 10 броя железни топчета.

В хода на следствието е открито, че мъжът и потърпевшата жена са живели на фамилни начала от няколко години, през който интервал неведнъж са се разделяли. При следващото овакантяване на жилището от страна на дамата разногласието прераснал в сборичкване, което траяло и на улицата. Произведеният изстрел е от въздушен револвер със сачми.

От Районна прокуратура – Благоевград оповестяват още, че се обясняват всички условия по случая.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР