Под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен днес, 23 август

...
Под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен днес, 23 август
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва авиокатастрофата край Шумен

Под управлението на Окръжната прокуратура в Шумен през днешния ден, 23 август 2018 година, стартира оглед на местопроизшествието с присъединяване на специалисти от Дирекцията за следствие на катастрофи във въздушния, водния и жп превоз към Министерството на превоза.

Разследването на аргументите и събитията, довели до тежкия случай, е предоставено на следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура в Шумен.

Както към този момент е известно, към 19,20 часа през вчерашния ден при заход за кацане на летище Шумен 4-местен частен аероплан „ Пайпер “ с двама души на борда е претърпя случай. При опит да кацне самолетът, който е с 2 мотора, се е блъснал в дърво в овощна градина в региона на Пети километър.

При злополуката са потърпевши водачът - 62-годишният Валери Д., и синът му – 27-годишният Александър. Двамата мъже са настанени в болница.

След получения сигнал за произшествието с частния аероплан прокурор в Окръжната прокуратура в Шумен е образувал досъдебно произвеждане. То се води по член 343, алинея 3, по отношение на алинея 1, по отношение на член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс. Предстои да бъдат назначени съдебномедицинска и съдебно-технически експертизи.

До идването на специалистите от Министерството на превоза местопроизшествието е било непокътнато от чиновници на Министерство на вътрешните работи в Шумен.

Действията по следствието не престават.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР