Под ръководството на Окръжна прокуратура-Видин се води разследване за извършени

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура-Видин се води разследване за извършени
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура-Видин ръководи разследване на незаконна банкова дейност, извършвана от организирана престъпна група

Под управлението на Окръжна прокуратура-Видин се води следствие за осъществени закононарушения по член 321, ал.3, вр. алинея 2 и по член 252, алинея 1 от Наказателен кодекс. Досъдебното произвеждане е било формирано през м. януари 2022 година с разпореждане на Специализираната прокуратура за противозаконна активност, осъществявана от проведена незаконна група, основана с користна цел.
 
След закриването на профилираните структури делото е признато по подготвеност от Окръжна прокуратура-Видин. В хода на следствието са събрани доказателства, че от 2015 година до сегашния миг структурираното трайно съдружие главно се занимавало с противозаконна банкова активност на територията на област Видин.
 
За събиране на задължения участниците му упражнявали изнудване, насила, както и други силови способи по отношение на техните длъжници. По делото са извършени разпити на очевидци, осъществени са разпознавания, както и други дейности по следствието. Установена е съпричастността към активността на проведената незаконна група на лицата М.Ц. (на 50 години), П.Ц. (на 48 години) и Р.С. (на 37 години).
 
В населяваните от тях жилища, употребените дворни места и прилежащите постройки е осъществено претършуване и изземване. Единият от обвинените – М.Ц., е притеглен към наказателна отговорност и за изнудване – закононарушение по член 213а, алинея 2, т. 4, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. Събрани са доказателства за това, че той е принудил едно лице да се разпореди с парична сума в размер на 2 000 лв. и го заплашил.
 
С разпореждане на наблюдаващия прокурор тримата са привлечени в качеството на обвинени по водено досъдебно произвеждане и са арестувани за период до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за взимане на ограничения за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинените.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР