Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване
Коментари Харесай

Два тона канабис са открити в камион на ГКПП Дунав мост - Видин

Под управлението на Окръжна прокуратура – Видин се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 242, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Около 16 ч. на 16.12.2020 година митнически чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика – Дунавска “ в Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ спрели за инспекция, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Видин, товарен автомобил с българска регистрация. Камионът се движел от България за Белгия, като в съпътстващите документи било посочено транспортиране на към 2000 кг коноп за нишки.

Представено е било позволение, издадено от Министерство на земеделието, горите и храните на фирмата–изпращач за развъждане на коноп за нишки, със наличие под 0,2 % тетрахидроканабинол. Митническите чиновници са направили физически оглед на кашоните и открили, че растенията са със съцветия.



Взети са били представителни проби за проучване в Централната митническа лаборатория. При лабораторната експертиза е било установено, че съцветията съдържат към 0,5 % интензивно наркотично вещество тетрахидроканабинол.

Съгласно Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, конопът с тази стойност на ТНС попада под възбраната за експорт, транизит, преместване и транспортиране на наркотични субстанции. За случая е било формирано досъдебно произвеждане и известена Окръжна прокуратура – Видин.



Водачите на товарния автомобил, които са български жители, са арестувани за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано в съда искане за установяване на мярката им за неотлонение „ задържане под стража “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР