Под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана се водят действия

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана се водят действия
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности за убийството в монтанското село Габровница

Под управлението на Окръжна прокуратура – Монтана се водят дейности по следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс – съзнателно ликвидиране.

На 15.07.2023 година в с. Габровница, област Монтана, бил убит 58-годишният В.Д.

По делото са осъществени огледи на местопроизшествието, открити са и са конфискувани материални доказателства, относими към предмета на делото, назначена е съдебномедицинска експертиза, осъществени са освидетелствания и аутопсия, следва назначение на експертизи - физикохимическа и ДНК.

Събрани са доказателства за съпричастността на Л.А. (на 28 години) към осъщественото закононарушение, оповестяват от държавното обвиняване.

С разпореждане на прокурор същият е притеглен в качеството на обвинен и е арестуван за период до 72 часа. При извършения разпит той е дал пояснения по обвиняването и се е признал за отговорен.

Обвиняемият Л.А. не е наведен в следствения арест, защото понастоящем здравословното му положение постанова да остане на лекуване в болнично заведение. На лицето се реализира физическа защита от чиновници на пандиза пред стаята, в която е настанен.

Окръжна прокуратура – Монтана внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвиненото лице.

Налице е обосновано съмнение, че Л.А. е направил убийството. Има действителна заплаха той да се укрие и да извърши закононарушение, както и да попречва следствието.

Видно от приложената информация за съдимост по делото, че обвиненият е осъждан за осъществени закононарушения от общ темперамент. Настоящето действие той е направил в изпитателния период на предишно наказание.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР