Под привидното милеене за българите зад граница се крият тясно

...
Под привидното милеене за българите зад граница се крият тясно
Коментари Харесай

ВМРО: Няма да допуснем гласуване по пощит

Под привидното милеене за българите зад граница се крият тясно партийните ползи на Движение за права и свободи.

С такава позиция във Facebook излезе зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и съпредседател на ПГ „ Обединени патриоти " Искрен Веселинов. Според него под фасадата за правата на „ сънародниците ни " зад граница се прави следващият опит за офанзива против Изборния кодекс, в който точно Патриотите съумяха през 2015 година да лимитират броя на секциите в Турция и по този метод да лимитират въздействието на Ердоган в българската политика.

Ето и цялостния текст на позицията във Facebook:

Вчерашният ден на риалити шоуто „ съвещания при президента " беше отдаден на съвещания не със „ сънародниците ни " зад граница, както услужливо пригласят медиите, а с лица зад граница, които имат български паспорти. Съвсем методично, за следващ път бе показана концепцията за отдалечено гласоподаване (този път по пощите) и за унищожаване на лимита от 35 секции в страните отвън Европейски Съюз. Всичко това гарнирано с доста сълзливи пояснения по какъв начин би трябвало да се укрепва връзката с Родината и по тази причина ограничавания за гласоподаване не би трябвало да има.

Фасадата на тази поредна офанзива против Изборния кодекс е Англия, само че същността е Турция. Защото, в случай че разделим, 17-те хиляди българи, гласуващи на Албиона на 35 се получава число под 500 - т.е. една дребна за България секция. „ Желаещите " да гласоподават в Турция обаче са постоянно над 100 хиляди, а евентуално могат да доближат даже 300. На тях ограничаването, което Патриотите извоювахме през 2015 година, им пречи доста, по тази причина „ патроните " им започнаха да извозват „ гласоподаватели " през границата с рейсове. Сега със страха от коронавирус това може да не им се получи.

Не е чудно, че т.нар.ни „ сънародници " в Турция държат единствено на гласуването като „ връзка с България ". Никой не е чул там всеобщо да се учи български език да вземем за пример, да се основават учебни заведения, читалища, да се учат националните ни обичаи. Не! Ясно е, че тяхното желание е просто да прокарват турското въздействие в България, въздействието на Ердоган. Преди 4 години „ Обединени патриоти " спряхме рейсовете на границата и не позволихме в българския парламент да влезе още една турска етническа партия - ДОСТ. Днес няма да позволим никой да направи „ подарък " от 10-15 депутата на новите-стари любимци на Султана - Движение за права и свободи. Все едно ни е за какво желае да си купи тяхното снизхождение.

Споделям тук една публикация, която образно демонстрира какво се случва с вота в чужбина през 2017-а: в случай че съберем гласовете на ДОСТ и Движение за права и свободи, ще са много покрай първа политическа мощ, в случай че прибавим към техния резултат още да вземем за пример 100 000 гласа, колкото тоталитарната машина на Ердоган елементарно може да им подсигурява при липса на ограничаването за брой секции, ще имат 60% от вота. Не ми се мисли, какво ще стане, в случай че позволим гласоподаване с писма - ще подадат избор и покойници отпреди десетилетия...

Хубавите планове за пред медиите са едно, национално виновната позиция - друго! Това е персоналното ми обръщение към всички, които се заиграват с тематиката. Дано помнят, че са призвани да бъдат български държавници, а не валии, назначени от султана!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР