Под постоянен обстрел, без вода и храна, без ток и

...
Под постоянен обстрел, без вода и храна, без ток и
Коментари Харесай

Още не е измислена дума за зверствата, които руснаците извършват в Мариупол


Под непрекъснат обстрел, без вода и храна, без ток и отопление - 350 000 души в Мариупол са заложници на съветската войска, твърди консултант на кмета на града. Ето какво ни описа той за протичащото се в обсадения град.

Мариупол е - няма електричество и вода, няма отопление и храна. За протичащото се в Мариупол разговаряхме с Петър Андрющенко, консултант на кмета на града. Информацията, която показва Андрющенко в изявлението, не може да бъде доказана от самостоятелни източници.

Дъждовни води: Г-нАндрющенко, какваеситуациятавградавмомента? Имаинформация, чеМариуполсенамирана ръба нахуманитарнакатастрофа?

Андрющенко:, там има дребни деца.

Разрушения в Мариупол

Дъждовни води: А филантропични коридори въобще небяхаотворени, не идва и филантропична помощ, по този начин ли?

Андрющенко: Хуманитарният ескорт не съумя да премине поради обстрела, а " Зелен кулоар " за евакуация на хора от града по този начин и не беше отворен. Градът умира. Това е обстановката сега.

Дъждовни води: Няма ли какдасевъзстановиелектроснабдяванетоиводоснабдяването?

Андрющенко: Как да ги възстановим, откакто градът е под непрекъснат обстрел? Той въобще не стопира, няма никакво спиране.

Дъждовни води: Разполагате си с някакви, макарипредварителни, даннизаброянажертвитевграда?

Андрющенко: Според последните калкулации, които обгръщат интервала до сряда сутринта, починалите са 1207. Това са предварителните данни, с които разполагаме сега. Но това е единствено началото на преброяването.

Дъждовни води: Възможнолиежертвитедасамногоповече?

Андрющенко: Според нашите данни е допустимо жертвите да са към 15 000, катко това е оптимистичният сюжет. Реалистично е допустимо да са към 25 000. Тук става дума за общия брой от началото на войната.

Редакцията предлага
Дъждовни води: Колкодуши се намираха вМариупол, когато стартира рускатаинвазиявУкрайна?

Андрющенко: Общо 540 000 души. След началото на войната към 200 000 напуснаха града. В момента в Мариупол се намират към 350 000 души, които са заложници на съветската войска.

Дъждовни води: Нямалидаимапреговорисрускатастраназахуманитарникоридори?

Андрющенко: Всеки ден към този момент за пети път нашият ескорт се връща, тъй като е попаднал под съветски обстрел или се е натъкнал на мини. Веднага щом украинските военни провеждат " зелен кулоар " на изхода на града, щом смъкват укрепленията и разчистят изхода, с цел да може да премине конвоят, руснаците мигновено нападат и се пробват да влязат в града.

В първия ден беше осъществен целеустремен обстрел по местата, където се извършваше евакуацията - и то тъкмо в часа, за който беше оповестена. На втория ден украинските военни подсигуриха изхода, а съветската войска незабавно започва опит за пробив с 10 танка.

В сряда хората, само че бяха обстрелвани от един съветски контролно-пропускателен пункт. Беше оповестено прекъсване на огъня, а стартира бомбардировка от въздуха. Какво е това? Как по този начин?

Дъждовни води: Как, съгласно Вас, можедасепомогне в този момент наМариупол?

Андрющенко: Няма решение по дипломатически път. Русия не води договаряния - тя се възползва от цялата тази обстановка, с цел да унищожи Украйна и да усили военната си мощ. Много бърка този, който има вяра, че може да се откри дипломатическо решение.

Аз имам вяра, че Украйна ще победи, само че в случай че не удържим, в случай че не се съпротивляваме, Русия няма да спре дотук. После ще пристигна ред на Полша, на балтийските страни. А това, което се случва в Мариупол, даже не е геноцид. Човечеството още не е измислило дума за зверствата, които руснаците правят в Мариупол. Ако не бъде спрян, този смут ще се популяризира и другаде.

*****

Вижте и това видео:
През сълзи: " Оставихме баща в Киев. Той ще оказва помощ на нашите герои. "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР