Под патронажа на президента Румен Радев Румен Георгиев Радев е

...
Под патронажа на президента Румен Радев Румен Георгиев Радев е
Коментари Харесай

Радев организира Национална конференция на тема "Отбранителна и аерокосмическа индустрия и изследвания"

Под патронажа на президента Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила, на 10 юли от 10.00 часа в Централния боен клуб в град София, ще се организира Национална конференция „ Отбранителна и аерокосмическа промишленост и проучвания “, оповестиха от прессекретариата на президента.

Това е първата конференция в Европейския съюз, отдадена на новия Европейски фонд за защита, чието съставяне следва да бъде гласувано в Европейския парламент. Специално присъединяване в конференцията ще вземат госпожа Елжбета Биенковска, европейски комисар по вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и дребни и междинни предприятия, Хорхе Домек, изпълнителен шеф на Европейската организация за защита (ЕАО), заместител министър-председателят Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител... към профила, заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила и заместител министър-председателят по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила.

Комисар Биенковска и нейният екип, както и Хорхе Домек и представители на ЕАО, ще показват пред участниците във форума активността на бъдещия Европейски фонд за защита. Основната цел на Фонда е да подкрепи по-ефективното консумиране на средствата за създаване на взаимни отбранителни качества, повишението на сигурността на европейските жители и да насърчи построяването на конкурентоспособна и новаторската индустриална база.

Конференцията ще включва два дискусионни панела с присъединяване на представители на Европейската комисия, държавните институции и бизнеса, в границите на които ще бъдат разисквани насоките за развиване на българската отбранителна и аерокосмическа промишленост, както и опциите за включване на европейските и националните финансови принадлежности в поддръжка на тези браншове.

Държавният глава Румен Радев чака представянето на Европейския фонд за защита в София да подкрепи националната отбранителна промишленост, научният и проучвателен капацитет да намерят своя път за дейно консолидиране и коопериране с европейските научни и индустриални структури, работещи в областта на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР