Под патронажа на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев в Първа

...
Под патронажа на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев в Първа
Коментари Харесай

Под патронажа на евродепутата Емил Радев варненска гимназия организира конкурс за есе и видео

Под патронажа на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев в Първа езикова гимназия във Варна се провежда конкурс за есе и малко видео на тематика: " Европа – граници и мостове ".

Инициативата се организира към този момент седем години и е отдадена на Деня на Европа (9 май), когато следва да бъдат оповестени и отличените възпитаници.

Евродепутатът Емил Радев, който е ученик на учебното заведение, още веднъж ще спомага за награждаването на спечелилите в състезанието. За втора поредна година учениците ще могат да вземат участие освен с есе, само че и с малко видео, тъй че да изразят своите визии по тематиката и посредством актуалните аудиовизуални средства.

Събитието е част от самодейностите, с които в Първа езикова гимназия предизвикват учениците да уголемяват познанията си за Европейски Съюз и активността на европейските институции.

През 2018 година учебното заведение бе хазаин на първата по рода си във Варна симулация на работата на Европейския съвет, в която се включиха 28 младежи от девет гимназии, а през образователната 2019/2020 година взе участие в Програмата за учебни заведения посланици на Европейския парламент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР