Под парична гаранция от 5000 лева бе пуснат на свобода

...
Под парична гаранция от 5000 лева бе пуснат на свобода
Коментари Харесай

Освободиха турски шофьор, обвинен в контрабанда на цигари за над 10 млн. лева

Под парична гаранция от 5000 лв. бе пуснат на независимост 46-годишният турски жител Есер Ташчъ. Той е един от водачите на 51 камиона, за които е потвърдена огромна активност по контрабандиране на цигари в интервала от месец октомври 2009 година до месец юли 2010 година

Повдигнато му е обвиняване, че в съучастничество като причинител с други неустановени лица, посредством потребление на документи с погрешно наличие (транзитни заявления, интернационалните товарителници и фактури) е пренесъл през границата на страната, 2 681 000 кутии цигари на обща стойност 10 724 000 лв., като предметът на контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък. За закононарушението се планува отнемане от независимост от 5 до 15 години и санкция от 50 000 до 200 000 лв..

Съдът одобри, че не са събрани задоволително данни обвиненият да е знаел за осъществената документална активност. Също по този начин показанията на митническите чиновници не се отличават с конкретика. За интервал от 12 години той не е притеглен като обвинен, а това се е случило едвам на 20.01.2023 година и това води до извода, че не следва да се утежнява ситуацията като обвинен. В тази тенденция съдът регистрира, че не може да се чака от водачите да познават всички митнически правила за транспортираните от тях артикули. Допълнително се взе поради, че за интервал от 12 години няма данни Ташчъ да се и укривал и да е правил закононарушение. Същият живее на територията на Европейския съюз и може да бъде открит за потребностите на наказателното произвеждане.

С тези съображения съдът реши, че подобаваща мярка за неотклонение е " Гаранция в пари " и предвид на финансовото и материално положение на Есер Ташчъ дефинира нейният размер на 5 000 лв..

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд - Пловдив в тридневен период.

По информация на контрабандният канал е бил на Туран Хамчу Углу. При стартиралото следствие прокуратурата и ГДБОП са дали случая на ОЛАФ.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР