Под натиска на САЩСлед 11 дни на кървава война в

...
Под натиска на САЩСлед 11 дни на кървава война в
Коментари Харесай

Израел и „Хамас“ подписаха примирие

Под натиска на Съединени американски щати
След 11 дни на кървава война в Газа

Прекратяването на огъня беше контрактувано с посредничеството на Египет

Редица международни водачи приветстваха контрактуваното в нощта против петък помирение сред Израел и радикалните палестински групировки, в частност “Хамас” в Ивицата Газа, предадоха международните организации. То постави завършек на 11-дневния спор, при който починаха близо 250 души, множеството от които от палестинска страна.

Прекратяването на огъня беше контрактувано с посредничеството на Египет след 11 дни взаимни офанзиви сред Израел и Газа, почнали след изстрелване на ракети от страна на “Хамас”. Искрата пламна преди този момент в Ерусалим по отношение на искане за изселване на палестинци и последвали вълнения.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън приветства прекъсването на огъня и съобщи, че Вашингтон ще работи за доставянето на филантропична помощ в потърпевшите региони.

“САЩ са отдадени на това да работят с Организация на обединените нации. Продължаваме да сме ангажирани с това да работим с Организация на обединените нации, както и други заинтригувани от интернационалната общественост, с цел да предоставим филантропична помощ и интернационална поддръжка за хората в Газа. Както и за напъните за възобновяване на Газа. Ще го създадем в границите на изцяло партньорство с палестинските управляващи, не с “Хамас”, а с Палестинска автономност, и то по метод, който да не разреши на “Хамас” просто да възобнови запасите си от оръжия”, сподели Байдън.

Президентът на Съединени американски щати добави, че Вашингтон ще възобнови военния боеприпас на Израел, обвързван с противовъздушната система “Железен купол”, която оказа помощ на израелските управляващи да отхвърлен ракетните офанзиви на “Хамас”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР