Под натиска на дясноцентристката опозиция в лицето на председателя на

...
Под натиска на дясноцентристката опозиция в лицето на председателя на
Коментари Харесай

Протест в Букурещ заради коледен базар

Под натиска на дясноцентристката съпротива в лицето на ръководителя на Националната демократична партия Лудовик Орбан и ръководителят на Партия Народно придвижване Траян Бъсеску, кметицата на румънската столица Габриела Фиря беше принудена да анулира решението си за организирането на коледен базар на площад "Виктория ", където нормално се организират антиправителствените демонстрации, заяви БНР.

Както заяви организация Аджерпрес, няколко десетки стачкуващи влязоха в конфликти с полицията на прошка, където столичните управляващи подготвяха откриването на коледния базар. Манифестантите се пробваха да срутен загражденията, само че бяха спрени от чиновници на жандармерията. Опозицията към този момент упрекна кметицата, която е от ръководещата Социалдемократическа партия, че с решението си за базара се стреми да блокира митингите на площада, където се намира Министерския съвет.

Самият министър председател Михай Тудосе, който е съпартиец на Фиря, също не утвърди решението й. Той сподели, че определеното място за базара не е най-хубавата концепция. Последните два месеца на площада се състояха всеобщи митинги против законодателните опити на ръководещите да облекчат ориста на наказани или обвинени в корупция лица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР