Под напора на обществения натиск се взимат някакви решения и

...
Под напора на обществения натиск се взимат някакви решения и
Коментари Харесай

Иван Ланджев за насилието: Мнозинството от хора, които гласуват законите не вярват, че въобще има проблем

Под напора на публичния напън се взимат някакви решения и това като че ли не е било до момента. Мнозинството от хората, които гласоподават законите, обаче, не имат вяра, че изобщо има проблем, а то е явно, крещящо, че има проблем. Това сподели писателят, сценарист и журналист Иван Ланджев в предаването " Денят на фокус " на " Фокус " .  

Той уточни, че немалка част от хората в обществените мрежи също демонстрират странна, отрицателна реакция към жертвата. " Адски необичайно е. Това отново е огромна дупка на равнище менталност. Нашето общество като че ли има някаква доста любопитна, впечатляваща дарба от една двойка, от една група да напипа по-слабата страна и да стартира да осъжда нея, а не страната агресор, без значение каква е двойката, каква е опозицията ", разяснява Иван Ланджев.  

Реакцията на обществото на сходни случаи, реакцията на властта и дали ще бъдат подхванати превантивни ограничения против други сходни случаи са знак за равнището, на което се намира нашето общество, счита писателят.  

" Цивилизационното ходило, на което сме, си проличава по публичната реакция, не по взетите настрана случаи. Психопати, рецидивисти, отрепки има във всяка страна “, съобщи Иван Ланджев. 

По думите му домашното принуждение на мъже над дами е извънредно наболял проблем, който се неглижира от българското общество. " Има признаци, задоволително ясни, които приказват за проблем в манталитета ни. Например това, че никой не беше сюрпризиран от изявлението на Вежди Рашидов – малко беше " Е, ние си го знаем “. Никой не е сюрпризиран от това, което той приказва, все пак си го избрахме, вкарахме го в Народното събрание, на министерския стол. Каквито ще закони да има, в случай че манталитетът не се промени, това ще продължава`, разяснява Иван Ланджев.  

Според него има рецесия в разбирането за мъжеството и какво значи мъжкото държание в България. " Много ми е необичайно това схващане за геройство, което е непрекъснато под офанзива. Не е ли доста нежно, доста разтърсено, доста лабилно това геройство, което се усеща застрашено? ", попита той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР