Под напора на гражданските протести в цялата страна премиерът Бойко

...
Под напора на гражданските протести в цялата страна премиерът Бойко
Коментари Харесай

Мнения след полуоставката на Борисов

Под напора на гражданските митинги в цялата страна министър председателят Бойко Борисов свика партийно заседание на актива на ГЕРБ навън в двора на " София Тех Парк ". На него очерта ужасяващи сюжети за България при оставка на държавно управление то и съобщи, че обмисля вид да си тръгне, а да остане държавно управление то. За това щял да води диалози с съдружните си сътрудници. Вижте реакции за случилото се. вид да си тръгне, а да остане държавно управление то. За това щял да води диалози с съдружните си сътрудници. Вижте реакции за случилото се.

Даниел Смилов, политолог беше сбит:

Полуоставка.

Иво Инджов, специалист по политически връзки:

Премиерът създаде огромната вест, че е подготвен да се отдръпна от ръководството, само че да остане държавно управление то да работи с Народното събрание поради рецесията Доста апатична ми изглеждаше реакцията на актива на ГЕРБ. Партията е в ступор.

Наследникът на Борисов ще бъде посочен от самия Борисов. Що се отнася до имената, можем да спекулираме по тематиката. Томислав Дончев би могъл добре да комуникира и с митинга, и с Българска социалистическа партия, и с президента.  Дори да се стигне до този вид, митингите ще продължат.

 

Божидар Божанов, ИТ експерт:

Това кой конгрес на Българска комунистическа партия се пада?

" София Тех Парк " в действителност е знак на ГЕРБ - милиони изсипани за инфраструктура без никакво наличие. Иновации в " София Тех Парк " няма.

 

Мария Спирова, редактор, деятел на " Да! България ":

Доколкото разбрах от речта на Борисов (една от най-слабите, които съм чувала от него), в случай че за 90 дни останем без парламент, дъжд не ще вали, слънце не ще изгрява и светът ще се продъни.

 

[Виж, за 30 дни, в случай че сме без парламент в разгара на жестока рецесия, `сичко е шес`.]

 

Само дето  ние от години нямаме парламент.

 

Имаме хора в скъпи коли, които нито са чели конституцията, нито са чували за депутатски дълг, нито имат желание да са съпротива.  Имаме монолитна група обслужващи калинки, каракачанки и караянки, които не биха могли да разпознаят публичния интерес , даже в случай че се спънат в него на улицата.

 

Искаме #ОСТАВКА и предварителни избори точно, с цел да си върнем Народното събрание. С най-малко неколцина почтени индивида вътре, които имат визия какво е да си депутат и имат религия, че подобен има почва у нас.

 

Иванина Манчева, икономист и публицист:

В огромна неотложност са подготвяли тази тази конференция от ГЕРБ. Оставям с усещането, че още не са се доразбрали за кабинет но Беров (с цялото ми почитание към професора, който бе брилянтен преподавател).

А описът с нещата, който не могат да се свършат, в случай че се разпусне Народното събрание, е трогателен. Особено в частта за националните индистриални зони и измененията в закона за образованието, без които не може да има отдалечено образование (досега незаконно ли са преподавали?)

 

Николай Слатински, професор по интернационална и национална сигурност:

Той толкоз мощно си вярваше на това, което приказва, че съзнанието му сътвори една паралелна, несъществуваща, виртуална и измислена действителност.  Да живее в тази действителност на него извънредно му хареса, по тази причина и не разбра по какъв начин от неин гражданин той стана неин пленник.

Тя към този момент не го пуска, тя му образува мисленето, тя му диктува приказките, тя му засенчва и скрива действителната действителност.

Трагедията му е, че в измислената действителност живее единствено той, там няма други хора, той е отшелник, аскет в нея. Той живее по нейните закони и е плебей на нейните приумици и фата моргани.

Когато споделя на скупчилите се към него авари за своите видения в тази фиктивна действителност, те изтощено му ръкопляскат, само че вършат това чисто незадълбочено, имитационно, показно и първосигнално, с цел да не ги виждат, че не ръкопляскат.

Иначе вътре в себе си те към този момент мислят какво да вършат откакто той падне от власт. А  че той пада от власт това е изписано на лицата им.

Те много завоюваха от всичкото, което той десетилетие говореше за виртуалната си действителност. Но живееха в действителната действителност. Тук са техните движими и недвижими имущества. Тук са делата им и всичко, което предизвикаха на предприемачи, на младежи, на жертви на несправедливости, на потърпевши от отхвърли от правораздаване. Тук, в действителната действителност те би трябвало нататък да оцеляват, да се избавят от обидите и възмездията на стотици хиляди хора, да се учат да живеят отвън властта, да се пробват да я карат нататък без Него.

Ето това ги вълнува, то се чете по мимиките и жестовете им, по пресъхналте им устни, по осъзнаването, че сладкият десетгодишен сън завършва и стартира нов живот. От който те се опасяват. И уви - има за какво да се опасяват.

Въпросът е ние да не падаме на тяхното равнище, тяхната изгода, тяхната оттмъстителност, тяхната лакомия и тяхното коравосърдечие. Нямаме време да бъдем неприятни и да им отговаряме със зъб за зъб и око за око.

Чакат ни доста по-важни задания. А те са - да преодолеем безумно тежкото завещание, което те ни оставят - и в веществен, и в нравствен смисъл.

Важното е  в никакъв случай повече да не позволяваме такова некадърно, корумпирано, безконтролно и надменно ръководство да спохожда България . Второ такова ръководство тя няма да може да понесе!

 

Андрей Янкулов, юрист, " Антикорупционен фонд ":

Първият научно-технологичен парк в България - " София тех парк " - какво по-добро място да забележим как  добре поставени субекти с черни маски, тъмни очила и диагоналки чупят телефони на публицисти и жители , отразяващи събитието на водещата политическа партия в страната.

Тези, които ги има снимани да демонстрират експанзия към Полина Паунова и Кирил Радев (а несъмнено има и други), по външни белези напълно подхождат на профила на подкрепялите една кандидатура в обществени събития напълно неотдавна. Не за началник на ММА федерацията или нещо сходно, а за основен прокурор.

Това е България, 2020 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР