Под надслов Far out“ Apple представи четири нови устройства от

...
Под надслов Far out“ Apple представи четири нови устройства от
Коментари Харесай

Apple представи новите смартфони iPhone 14, „умният“ часовник Apple Watch 8 и слушалките AirPods Pro

Под надпис „ Far out “ Apple показа четири нови устройства от серията iPhone 14. Освен общоприетия смарт телефон, компанията сподели още iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, както и върховият iPhone 14 Pro Plus. Пак там беше и презентацията на новия Apple Watch 8, както и безжичните слушалки AirPods.

При смарт телефоните акцентът е подложен върху здравето и сигурността на потребителите. Смартфонът е с опция за изпращане на SOS сигнал през спътник, iPhone 14 Pro e с нова форма в горната част на дисплея и Apple Watch Ultra с титаниев корпус и спомагателен бутон. Стандартните модели iPhone 14 и 14 Plus са с OLED екрани с диагонал надлежно 6,1 и 6,7 инча. iPhone 14 Pro и Pro Max употребяват екрани със същите размери, само че с по-висококачествени матрици, които поддържат периодичност на освежаване до 120 херцa. Благодарение на това те имат режим Always-On, при който екранът постоянно демонстрира часовника и друга информация, даже когато дисплеят е заключен.

Основната разлика сред iPhone 14 Pro и Pro Max е дизайнът. В новият модел изрезът за камери и други датчици се намира не в края на екрана, а в самия екран, близо до горния борд. Разработчиците са приспособили iOS за тази смяна. Така известията изскачат от този разрез, като като че ли се уголемяват. Обикновените модели получават същия A15 Bionic процесор като iPhone 13, до момента в който Pro версиите са оборудвани с по-мощния A16 Bionic, създаден посредством 4nm развой на TSMC.

Стандартният iPhone 14 има две актуализирани задни камери с резолюция 12 мегапиксела и предна със същата резолюция. В iPhone 14 Pro Apple употребява 48-мегапикселов датчик за главната камера, само че в множеството случаи това се реализира като се комбинират данни от четири прилежащи пиксела, т.е. 4х12-мегапикселово изображение. Останалите три (две задни и една предна) употребяват 12-мегапикселови матрици.  I

Цената на IPhone 14 стартира от $799, а iPhone 14 Plus стартира от $899. Цените на iPhone 14 Pro и Pro Max стартират надлежно от $999 и $1099. Те влизат в продажба на 16 септември.

Осмото потомство часовници на Apple има същия дизайн, само че няколко нови функционалности. По-специално, в този момент часовникът може да мери телесната температура, за това има два датчика: вдясно в ръката и на гърба под екрана. Apple Watch Series 8 работи с едно зареждане в продължение на 18 часа, само че те имат енергоспестяващ режим, при който притурката устоя 36 часа с едно зареждане. 

Apple показа освен актуализации на съществуващи модели, само че и нов - Apple Watch Ultra. Те са ориентирани към феновете на спорта, тъй че устройстват има по-здрав корпус от титаниева сплав, а има и спомагателен бутон, на който можете да зададете мечтаното деяние. Ultra е и с по-голяма батерия, осигуряваща до 36 часа в естествен режим и 60 в енергоспестяващ режим. Apple Watch Ultra може автоматизирано да открива подводни дълбочини и да започва вградено приложение или приложение за гмуркане на трета страна. Предоставя потребни данни за водолазите, като скорост на нанагорнище.

Apple Watch Series 8 стартира от $399 за общоприетата версия и $499 за клетъчната версия, до момента в който второто потомство Apple Watch SE стартира надлежно от $249 и $299. Ultra е доста по-скъп, започвайки от $799. Обикновените часовници ще бъдат пуснати в продажба на 16 септември, а часовниците Ultra на 23 септември

. Компанията показа и второто потомство AirPods Pro. Техният дизайн не се е трансформирал спрямо предходния модел, само че слушалките имат нов метод за ръководство: тъчпад, който поддържа жестове. С едно зареждане AirPods Pro устоят до 6 часа, а калъфът прибавя 30 часа слушане. Слушалките са Щатски долар 249.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР