Под наблюдението на Районната прокуратура в Благоевград се води разследване

...
Под наблюдението на Районната прокуратура в Благоевград се води разследване
Коментари Харесай

Група измамници събрала над половин милион за половин година за мними услуги

Под наблюдението на Районната прокуратура в Благоевград се води следствие за осъществена машинация в огромни размери.

На 22 февруари са привлечени към наказателна отговорност три лица от Благоевград. Те са упрекнати за това че от 01.06.2022 година до 20.02.2023 година на територията на София, с. Марикостиново, общ. Петрич, Дупница и Сандански, при изискванията на продължавано закононарушение, направили четири обособени действия, за да набират за себе си имотна полза.

Уговорили се да вкарат в подвеждане разнообразни жители, че ще извършат за тях избрани задания, като това да им продават леки и товарни коли, да им спомагат за правене на планове за публични поръчки, да трансферират благосъстоятелност върху неподвижен парцел, да бъдат подхвърлени опиати в автомобил, да спомагат за събиране на парични отговорности.

За това обвинените авансово получавали разнообразни суми, без да извършват поетите задължения. Така предизвикали имотна щета на жертвите си в размер на 523 800 лева

Тримата са привлечени към наказателна отговорност, за което се планува наказване отнемане от независимост от една до осем години и конфискация на ½ от имуществото.

С разпореждане на наблюдаващ прокурор на обвинените е наложено задържане за период до 72 часа. Предстои в Районен съд-Благоевград да бъде импортирано искане взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на всеки от тях.

Сезирана е КПКОНПИ за осъществяване на инспекция на имущественото положение на тримата упрекнати за непозволено облагодетелстване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР