Под наблюдението на Районна прокуратура в Благоевград се води разследване

...
Под наблюдението на Районна прокуратура в Благоевград се води разследване
Коментари Харесай

ПРОКУРАТУРАТА: Детето се е спънало и е паднало в огъня по гръб, брат му е извикал майка им

Под наблюдението на Районна прокуратура в Благоевград се води следствие на случая с потърпевшото от изгаряния 4-годишно момче в града.

Случилото се се преглежда като осъществено закононарушение от Наказателния кодекс – причиняване на междинна телесна щета на малолетно дете.

В 16,30 ч. през вчерашния ден в районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в е постъпил сигнал от Центъра за незабавна здравна помощ в града за 4-годишно дете с голям брой изгаряния по тялото.

Установеното местопрестъпление на ул. „ Липа “ в гр. Благоевград е посетено от дежурна оперативна група. Констатирано е, че в парцела има новоизграждаща се пристройка към постройка – къща.

Именно там потърпевшото момче дружно с 7-годишния си брат си е запалил огън, като е употребявали запалка и намиращите се в близост боклуци, показват от Апелативната прокуратура в София.

Малолетният се е спънал и е паднал в огъня по тил. Брат му се изплашил и извикал майка им, която по това време се е намирала в къщата.

Пострадалото дете е превозено за оказване на здравна помощ до МБАЛ – Благоевград. При прегледа е открито, че то е с към 40-50 % изгаряния по тялото.

Това е наложило незабавното му настаняване в детско реанимационно поделение в „ Пирогов “. Състоянието на детето остава тежко, а получените при случая изгаряния основават заплаха за живота му.

Действията по следствието не престават и към този миг. Установена е стопена пластмасова бутилка със характерна миризма на запалителна течност, открити са и изгорелите облекла на детето.

Незабавно е известен орган за протекция на детето на локално равнище - дирекция „ Социално подкрепяне “, отдел „ Закрила на детето “ гр. Благоевград.

Днес следва осъществяване на дейности с оглед използване на координационен механизъм за отбрана на дете в риск по смисъла на законови регламенти.

Проверява се и версията за оставянето на малолетното дете без контрол и задоволително грижа от страна на родителя, което е основало заплаха за неговия живот.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР