Под наблюдението на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване

...
Под наблюдението на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване
Коментари Харесай

Разследват опит за контрабанда на прекурсор псевдоефедрин през Дунав мост 2

Под наблюдението на Окръжна прокуратура – Видин се води следствие по досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 242, алинея 3 от Наказателен кодекс.
На 11.04.2022 година в региона на граничния пункт при "Дунав мост 2 " e бил спрян излизащ от страната микробус „ Мерцедес “, пътуващ от България за Чехия. Водачът на транспортното средство – български жител, дал транспортни документи за транспорт на лекарствени артикули с общо тегло към 250 кг.
При осъществена щателна митническа инспекция инспектори от отдел „ Борба с наркотрафика “ в Търговско дружество Митница Русе са открили огромно количество кутии таблетки, с надписи на испански език, представляващи противовирусен препарат. Една от посочените му основи съставки е псевдоефедрин. Това вещество е прекурсор, който може да бъде употребен за производството на синтетични опиати, заради което попада под засилен надзор. Псевдоефедрин е включен в лист от Приложение I на Регламент 273/2004 на ЕП и на Съвета по отношение на прекурсорите на наркотичните субстанции.
След преброяването на медикаментите са арестувани 3024 кутии с по 20 таблетки, като общото им количество е 60 480 таблетки.
Разследването продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР