Под наблюдението на Окръжна прокуратура – София се предяви постановление

...
Под наблюдението на Окръжна прокуратура – София се предяви постановление
Коментари Харесай

Временно отнеха книжката на извършител на катастрофа със загинал пешеходец

Под наблюдението на Окръжна прокуратура – София се предяви разпореждане за привличане в качеството на обвинен на 33-годишен мъж. Той е упрекнат за това, че при ръководство на моторно транспортно средство, в пияно положение, е предизвикал гибел по несъобразителност, като след осъществяване на действието е избягал от местопроизшествието. 

В хода на следствието е открито, че към 06:40 ч. на 17 април, на второразреден път от разклона за Боровец в посока Самоков, мъжът провокирал пътнотранспортно произшествие. При ръководство на лек автомобил лидерът нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата.

Той не се съобразил с съответните атмосферни условия – мокра пътна настилка и условия на видимост, при избиране на скоростта. Вследствие на дейностите на водача настъпил удар сред ръководеното от него транспортно средство и пешеходец, довел до гибелта на потърпевшия.

Извършителят на действието бил в пияно положение по време на шофирането и избягал от местопроизшествието.
  
Проведени са разпити на 26 очевидци, като четирима от тях са разпитани пред арбитър.

Извършен е оглед на местопроизшествието и различаване на лица. Иззети са голям брой материални доказателства. Назначени са експертизи - техническа, дактилоскопна, ДНК, видеотехническа, сложна съдебномедицинска и химическа, автотехническа. Понастоящем част от тях са подготвени.

Химическата експертиза е открила, че обвиненият все още на произшествието е бил в пияно положение. Доказана е централизация на алкохол в кръвта му от 1,49 промила.
           
По делото са събрани задоволително доказателства, от които може да се направи обосновано съмнение за съпричастността му към осъщественото закононарушение. По смисъла на закона то е по неволя и за него се предвижда  наказване „ отнемане от независимост “ от 3 до 15 години.
           
На обвиненият е наложена санкция в размер на 3000 лв.. След привличането му в качеството на обвинен, с разпореждане на наблюдаващия прокурор от 21 юни, му е взета мярка за процесуална насила - краткотрайно лишаване на свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство.

Разследването по случая продължава.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР