Под мотото Да спрем убийствата на пътя! граждани се събраха

...
Под мотото Да спрем убийствата на пътя! граждани се събраха
Коментари Харесай

Мотото "Да спрем убийствата на пътя!" изкара жителите на 6 града на протести

Под мотото " Да спрем убийствата на пътя! " жители се събраха на протестни демонстрации в няколко града - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Мездра. Хората упорстват за промени в Закона за придвижване по пътищата и още по-строги наказания.

В София автошествието потегли от площада пред храм " Свети Александър Невски ", след което по автомагистрала " Хемус ", ще стигне до паркинга при Жерково.

Протестиращите, които желаят обединен орган да управлява всички администрации, които имат отношение към проблемите с сигурността на пътя, с цел да се избегне прехвърлянето на отговорности, се оповестиха и за по-високи наказания за придвижването с несъобразена скорост.

В Бургас също се организира проява против " убийствата на пътя ". Хората се събраха на пешеходната пътека, където почина 12-годишната Валя. Майка ѝ показа, че почернените фамилии, обединени в цивилен сдружения и неправителствени организации упорстват за среща с премиера Борисов. В Министерски съвет към този момент е подадено писмо с предложенията за промени, свързани с пътната сигурност.

На митинга пред постройката на общинската администрация в Русе също пристигнаха най-вече близки и родственици на починали в ПТП.

Хората в Мездра оповестиха, че митингът им на един от входовете на града няма да блокира придвижването.

Според данни на Пътната полиция единствено за седмица са регистрирани 18 000 нарушавания на пътя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР