Под мотото: "Банско срещу зелената мафия" днес след обяд близо

...
Под мотото: "Банско срещу зелената мафия" днес след обяд близо
Коментари Харесай

Кметът на Банско: Има политическа воля, този път ще успеем


Под мотото: "Банско против зелената мафия" през днешния ден след обяд близо 1 000 поданици на курортния град блокираха за 20-на минути пътя Разлог-Гоце Делчев, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Протестиращите по традиция преди всеки сезон желаят създаване на втори кабинков въжен превоз за скиорите. Протестиращите се оповестиха срещу дейностите на зелените организации, които през последните години се пробват да спрат построяването на нови уреди в ски зона – Банско.

Блокадата бе осъществена с общителното подпомагане на полицията на входа на Банско, за задачата трафикът в посока курортния град, Гоце Делчев и назад, бе отбиван през Разлог и село Баня.

Начело на митинга бе кметът на курортния град Георги Икономов, ръководителят на съдружие "Бъдеще за община Банско" Димитър Русков, депутати от ръководещата коалиция и други Всички те бяха уверени, че това е последният митинг, на който издигат плаката: „ Последна година без втора кабина ”.

„ Не знам какъв брой държавни управления се смениха през последните три години, поради това просто нямаше с кого да приказваме, считам, че актуалното ще извърши това, което са дали обещание ”, сподели Димитър Русков-председател на съдружие „ Бъдеще за община Банско ”.

Кметът Георги Икономов пък изясни по какъв начин през днешния ден е внесъл в Министерство на околната среда и водите искане за изменение на настоящия проект за ръководство на парк „ Пирин ”, което да допусне опцията за вложения или по-точно строителство на нов кабинков въжен превоз. Той изрази убеденост, че това е последният митинг в Банско.

„ Аз мисля, че това ще стане, има я политическата воля, това ще бъде нашия финален опит и той ще бъде сполучлив ”, сподели още Икономов.

Когато бе блокиран пътя, той изясни, че се наслушал през днешния ден на неистини в националния ефир от страна на „ псевдо-еколозите ” и даже описа един канадски анекдот по този мотив. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР