Под краката ни е скрито огромно богатство - близо 1

...
Под краката ни е скрито огромно богатство - близо 1
Коментари Харесай

Под краката ни е скрито огромно богатство, но не можем да го достигнем

Под краката ни е прикрито голямо благосъстояние - близо 1 квадрилион тона диаманти има под земната повърхнина, увериха учени от Масачузетския софтуерен институт, представени от Франс прес.

Но не би трябвало да се чака тресчица за диаманти - тези скъпоценни камъни се намират на 145-240 км под повърхността на Земята, т.е. надалеч оттатък дистанциите, достигани при днешните сондажни работи.

" Не можем да ги достигнем, само че там има доста повече диаманти, в сравнение с се смяташе до момента “, съобщи Улрих Фол от института. „ Това демонстрира, че диамантът не е другоземен, а постоянно срещан минерал ".

Като прибегнали до сеизмология, с цел да изследват метода, по който звукови талази минават през нашата планета, учените разкрили това благосъстояние в скали, наречени кратони, в земната кора и земната тога.

Впоследствие те основали виртуални скали, съдържащи композиция от минерали, с цел да се откри с каква скорост звуковите талази минават през тях.-->

" Една от особеностите на диаманта е, че при него скоростта на звука е над 2 пъти по-голяма спрямо тази при минерала оливин в скали в земната тога ", означи Фол.

Учените установили, че единственият тип канара, който подхожда на откритата в кратони скорост на звука, съдържа 1-2 % диаманти.

Авторите на проучването допускат, че античните подземни скали съдържат минимум 1000 пъти повече диаманти, в сравнение с се смяташе до момента.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР