Под компютър все по-често се разбира лаптоп, но основните периферни

...
Под компютър все по-често се разбира лаптоп, но основните периферни
Коментари Харесай

Какво ни казват най-търсените джаджи у нас за предпочитанията на българските потребители

Под " компютър " все по-често се схваща преносим компютър, само че главните периферни устройства са все по този начин значими, а търсенето на смарт телефони във високия междинен клас остава мощно. Това се вижда от статистиката на най-популярните устройства в българската верига за софтуерни артикули Jar Computers.

Тъй като компанията има магазини в близо 30 български града и също така продава онлайн, нейните данни евентуално се приближават до тези и на останалите играчи на пазара.
 Изхвърлената през 2021-а електроника тежи повече от Великата китайска стена
Изхвърлената през 2021-а електроника тежи повече от Великата китайска стена

Електронните боклуци в света имат материална стойност над 65 милиарда $

Какво пазарим : Списъкът с най-продаваните артикули ни разрешава да създадем някои заключения за потребителските трендове у нас.
Лаптоп Lenovo IdeaPad 3 15ABA7 - общоприетият по мярка портативен компютър е с 6-ядрен Ryzen 5 процесор, 16 гигабайта оперативна памет и 512 GB NVMe SSD диск. Това е машина, която е повече от задоволителна за всички домашни потребности, а също и не е мъчно да си я представим ангажирана с по-леки мултимедийни или гейминг задания, изключително с по-стари заглавия. Този компютър умерено може да е единствен за семейството. Геймърски стол Marvo Gaming Chair CH-106 v2 - дизайнът на този вид мебели е от нещата, които или ще обикнете от пръв взор, или в никакъв случай няма да приемете. Освен феновете на игрите, обаче, сходни столове си избират и тези, които ги намират за по-ергономични спрямо офис решенията. Пандемията сподели какъв брой е значимо да ти е комфортно пред компютъра у дома. Монитор Dell P2422H (210-AZYX), 23.8 " - с изключение на за настолните компютри, спомагателните монитори към този момент нерядко се купуват и като допълнение към преносим компютър. Работата на едно място просто е по-лека с по-голям екран. Този съответен модел е и с дребна основа и по този начин е по-лесен за преместване. Смартфон Samsung Galaxy A54 5G - явно към този момент сме склонни да даваме за мобилен телефон от междинен клас сума, близка до тази, която преди няколко години ни е отвеждала покрай флагманската територия. Това не е характерно само за корейския колос - от пандемията насам смарт телефоните нарастнаха много. В интерес на истината, направата и камерите на съответния модел са на доста положително равнище и единствено продуктивността изостава от S серията. Тук идва и разумният въпрос дали това не е задоволително за потребностите на множеството консуматори. Мултифункционално лазерно устройство Brother MFC-L2712DN - бъдещето без хартия към момента не е станало настояще. И в офисни условия, и у дома най-малко веднъж месечно множеството от нас са оказват в състояние, в което им се постанова да печатат или сканират нещо. Смартфон приложенията като Adobe Scan и Acrobat разрешават, да вземем за пример, да сканираме с камерата на телефона или да подписваме изпратени PDF файлове, само че от време на време просто е по-лесно да натиснем две копчета и няколко секунди бръмчене по-късно всичко да е готово.
От друга страна : В България няма традиция елементарните консуматори да си купуват подготвени настолни компютри от огромните производители като Dell или HP - това се прави най-вече от компаниите. Статистиката на Jar Computers няма по какъв начин да обхване асемблираните конфигурации и е мъчно да се каже дали в този момент са намалели. Глобалната наклонност е да се случва точно това.
 Доклад: България е изнесла в Съединени американски щати компютри и електроника за съвсем $200 млн. през 2022 година
Доклад: България е изнесла в Съединени американски щати компютри и електроника за съвсем $200 млн. през 2022 година

Работните места на над 10 000 българи са свързани с американски вложения

Освен това, у нас огромна част от смарт телефон продажбите се правят през телекомите. Тъй като главен фокус на техните маркетингови акции са точно Samsung A54 и аналогични на него модели от този клас, евентуално търсенето и през този канал е много високо.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР