Под извисяващата се сграда на парламента на Молдова бавно премина

...
Под извисяващата се сграда на парламента на Молдова бавно премина
Коментари Харесай

Протестиращи в Молдова: Искаме Русия да дойде

Под извисяващата се постройка на Народното събрание на Молдова постепенно мина парадът на най-несигурното му досие - транспортиран от хиляди от цялата страна, всеки със своята персонална история за беднотия и отчаяние.

„ Ние сме за смях – държавното управление ни се подиграва “, споделя Ала, една от хилядите протестиращи.

Облечена в синя вълнена шапка, тя доближава необятното си неясно лице до моето и споделя: „ Има хора с четири или пет деца, които безусловно нямат какво да ядат. “

Сметките за сила тук в този момент употребяват повече от 70% от приходите на семействата, съгласно президента на Молдова.

Ала ми споделя, че ѝ гълтат половината пенсия.

„ Когато избрахме това държавно управление, те дадоха обещание да вдигнат заплати и пенсии, само че до момента не сме видели нито стотинка “, споделя тя.

Протестите в неделя, проведени от молдовската проруска партия Sor, се следят деликатно от държавните управления в цяла Европа и отвън нея. Повечето протестиращи пътуваха до столицата Кишинев с рейс, като съгласно известията разноските им бяха поети от партията Sor.

Дни преди събирането да се състои, президентът Мая Санду предизвести, че Русия възнамерява да изпрати военнообучени диверсанти в страната, преоблечени като цивилни, с цел да смъкват нейното прозападно държавно управление.

Русия съобщи, че обвиняването е опит на молдовските управляващи да отвлекат вниманието от личните си обществени и стопански провали.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР