Под егидата на лидера на АБВ Румен Петков и Н.

...
Под егидата на лидера на АБВ Румен Петков и Н.
Коментари Харесай

Почетен ден на Йордания в централата на АБВ затвърди междукултурните и бизнес връзките между България и Хешемитското кралство

Под егидата на водача на АБВ Румен Петков и Н. Пр. проф. доктор Хасан Бармауи, почетен консул на Хашемитско кралство Йордания в Република България, в централата на Политическа партия АБВ се организира Почетен ден на Хашемитско кралство Йордания. Събитието се радваше на засилен интерес от страна на  участници от Палестина, Сирия, Ирак, Тунис, Мароко, Алжир и Египет. Събитието бе почетено и от почетният консул на Судан у нас и представители на българския бизнес.
В централата на АБВ участваха ръководителят на АБВ – Младежи доктор Пламена Заячка, представители на софийската младежка организация на партията, доцент доктор Георги Кючуков, член на Изпълнителното бюро на партията и ръководител на групата за другарство с Мароко в 43-то Народно заседание на Република България, както и специалистът по арабските въпроси и Близкия Изток Анастас Терзобалиев.
 За подготвяно плячкосване на държавна болница сигнализира Румен Петков За подготвяно плячкосване на държавна болница сигнализира Румен Петков
София ще бъде ударена в сърцето - с подготвяно от държавното управление плячкосване на държавна болница (болница " Лозенец " ), сигнализира ли...
Форумът бе открит от ръководителя на АБВ Румен Петков. В приветственото си слово Румен Петков акцентира на междудипломатическите връзки сред България и Хашемитското кралство, които датират повече от 50 години.  Румен Петков  обърна внимание на връзките с арабските страни, напомни за визитата си в Ирак и срещата си със студентите, приключили в България, както и на споразуменията с арабските парламентарно показани партии.
Н. Пр. проф. Хасан Бармауи също приветства участниците, като посочи в своето изявление, че Хашемитско кралство Йордания е една от най-стабилните страни в Близкия изток. Той означи, че това се дължи на ръководството, което е основал крал Абдула II. 
Проф. Бармауи увери, че кралят поставя грижи за емигрантите, намиращи се там, както и че е  основал специфични условия за живот.  Негово превъзходителство също означи историческата роля от подписването на съглашението сред двете партии Политическа партия АБВ и Партия „ Послание “, което ще остане в историята сред двете страни във всичките връзки.
Доц. Георги Кючуков означи, че Политическа партия АБВ се пробва да спомогне за ново доближаване на връзките сред страните от арабския свят и Република България. „ С подписаното съглашение сред двете партии, ние сме постигнали не малко триумфи и поставихме началото на това доближаване. Нашата партия е поела ангажимент и работи за облекчение на визовия режим за жителите на Хашемитско кралство Йордания в Република България “, регистрира той. 
 Лидерът на АБВ Румен Петков поздрави своята учителка във връзка първия образователен ден Лидерът на АБВ Румен Петков поздрави своята учителка във връзка първия образователен ден
Лидерът на АБВ Румен Петков поздрави своята учителка във връзка първия образователен ден. Той показа и фотография с нея в обществената мрежа " Фейсбу...
Доц. Георги Кючуков поздрави проф. Бармауи с удостояването му с почетната купа професор от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ в гр. София, като означи, че с присъждането на това звание университетските среди в Република България дават високата си оценка за дългогодишната му работа и достижения.
Председателят на АБВ-Младежи доктор Пламена Заячка изрази насладата си от подписаното преди една година съглашение за съдействие сред младежките организации на Политическа партия АБВ и партия „ Послание “. Тя изрази признателност към управленията на двете партии, че дават нужната автономия на младежките си структури за водене на политика и насърчаване на хрумвания и начинания.
Организаторът на събитието Анастас Терзобалиев поздрави представителите на арабските страни като им благодари за взаимната работа. Президентът на Ливано-българският съвет Ахмад Аладин също насочи своите поздрави.
Представителите на арабската общественост подариха особено направена ръчна забрадка със знаците на страната Палестина и показаха благодарността си към Политическа партия АБВ за напъните по основаването и отбелязването на икономическите и политически връзки сред България и арабаските страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР