Под егидата на краля на Саудитска Арабия бе проведена специална

...
Под егидата на краля на Саудитска Арабия бе проведена специална
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Китай подкрепя сътрудничеството в рамките на Г-20

Под егидата на краля на Саудитска Арабия бе извършена специфична видео среща сред водачите на Г-20, на която страните реализираха значим консенсус за взаимната битка с епидемията от новия ковид и стабилизирането на международната стопанска система, изпращайки позитивни сигнали до интернационалната общественост, предава Радио " Китай ".

Китай дава висока оценка за съвършената работа на Саудитска Арабия като ротационен ръководител на групата. Вирусът не познава граници и може да бъде надвит единствено посредством съдействие сред всички страни. Страните от Г-20 би трябвало да отстояват концепцията за общественост на споделената орис, да укрепват единството, координацията и съдействието, уверено да овладяват разпространяването на епидемията и да положат всички старания за стабилизиране на международната стопанска система. Китай е подготвен да поддържа тясна връзка със Саудитска Арабия, с цел да се укрепи съдействието в Г-20, сподели китайският ръководител Си Дзинпин в телефонен диалог с краля на Саудитска Арабия Салман бин Абдулазис ал Сауд.

Саудитският крал оцени високо решителните и ефикасни ограничения на Китай за предварителната защита и контрола на епидемията, което насочва позитивен сигнал към света. „ Твърдо имам вяра в китайското държавно управление и китайците ", сподели той, добавяйки, че неговият народ няма да не помни оказаната от Китай помощ. Кралят изрази убеденост, че посредством взаимната битка с пандемията, другарството сред двете страни ще се укрепи. Рияд ще продължи да ускорява съдействието с Пекин в границите на Г-20 и да способства за преодоляването на пандемията, съобщи още той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР