Под една или друга форма повечето от нас са работили

...
Под една или друга форма повечето от нас са работили
Коментари Харесай

Уроци по лидерство от най-лошите шефове в киното и телевизията

Под една или друга форма множеството от нас са работили с неприятни шефове. Всъщност те са толкоз постоянно срещани, че играят водеща роля в доста от обичаните ни филми и сериали. Техните провинения варират от дразнещо държание до нападателни пристрастености, постоянно съпроводени със занимателни, ужасяващи или по различен метод завладяващи резултати.

За благополучие, множеството от нас не се занимават постоянно с незаконно държание на работното място. Но това не значи, че неприятните шефове и не основават задоволително безпорядък, даже и да прекрачват границите на законното. Редица лидерски пропуски и дефекти, измежду които микромениджмънт, липса на противоположна връзка и занемаряване на проблематично държание на чиновници, са еднообразно постоянно какво в действителния живот, по този начин и в функциите на шефовете от киното и малкия екран. Тези функции обаче носят и значими уроци. Ето на какво могат да ни научат някои от най-лошите екранни шефове.
Майкъл Скот, „ Офисът “
Лошо държание на шефа : Актьорът Стив Карел играе ролята на водача на клон на фиктивната компания за хартия „ Дъндър Мифлин “ в Скрантън, щата Пенсилвания, в продължение на седем сезона. Майкъл Скот е началник, който обезверено се нуждае от и внимание – нещо, което го кара да взема неприятни решения и да се държи несвоевременно. Това несвоевременно държание варира от подкопаване на опциите за развиване и напредък на чиновниците до неразумно заричане да заплати за висшето обучение на студенти с ниски приходи. Едва когато Скот се научи да бъде по-уверен в последния сезон на сериала, той осъществя част от своя лидерски капацитет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР