Под домашен арест е задържан мъж, шофирал след употреба на

...
Под домашен арест е задържан мъж, шофирал след употреба на
Коментари Харесай

Мъж, шофирал с 3,30 промила алкохол в кръвта, е задържан под домашен арест

Под домакински арест е арестуван мъж, карал след приложимост на алкохол. За това оповестяват от Районната прокуратура в Плевен.

По бързото наказателно произвеждане В.Г. е притеглен като обвинен за това, че на 18.11.2022г. в гр.Плевен управлявал лек автомобил с централизация на алкохол в кръвта си над 0.5 на хиляда, а точно 3,30 на хиляда, открито по надлежния ред с техническо средство " Дрегер Алкотест 7510 “, откакто е осъждан с влезнало в действие съглашение от 02.06.2021г. по разказа на Районен съд -Плевен, за ръководство на моторно транспортно средство с централизация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, открито по надлежния ред, според Наредба № 1/19.07.2017г. за ред за определяне, използването на алкохол и/или наркотични субстанции или техните аналози от водачите на МПС – закононарушение по чл.343б ал.2 вр. ал.1 от Наказателен кодекс

За това закононарушение законът планува наказване отнемане от независимост от една до пет години и санкция в размер от петстотин до хиляда и петстотин лв..

След импортирано искане в Районен съд – Плевен, последният е приел доводите на Районна прокуратура - Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието от страна на В.Г. и защото е на разположение заплаха той да извърши друго закононарушение или да се укрие, което ще затрудни следствието, е постановил по отношение на него една от най –тежката мярка за неотклонение, а точно " Домашен арест “.

Определението на съда предстои на обжалване.

Разследването продължава под управлението на Районна прокуратура –Плевен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР